Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nu kommer OnePlus 11 5G till Sverige

OnePlus 11 får sällskap av surfplattan OnePlus Pad.

Av / 2023-02-07 - 16:00
Nu kommer OnePlus 11 5G till Sverige

Året var bara några dagar gammalt när OnePlus 11 5G lanserades på den kinesiska marknaden, där man har kunnat köpa den nya mobilen sedan den 9:e januari.

Resten av världen har fått beväpna sig med tålamod fram till idag, då toppmobilen äntligen fick sin globala lansering vid ett storskaligt evenemang i New Delhi, Indien.

Läs också Kineserna kan köpa OnePlus 11 redan på måndag Lanseringen sker mer än en månad före den globala lanseringen, som inte äger rum förrän den 7 februari.

Det är inte ovanligt att OnePlus lanserar nya produkter på hemmamarknaden Kina upp till flera månader innan telefonerna hittar sin väg till butikshyllorna i Europa. Anledningen är OxygenOS, som är OnePlus egen version av Android.

Alla OnePlus-telefoner som säljs på den internationella marknaden har OxygenOS som användargränssnitt, medan företagets mobiler på hemmamarknaden i Kina har ColorOS, en Android-version som OnePlus delar med systerföretaget Oppo.

Läs också OnePlus behåller sitt eget operativsystem OnePlus och Oppos respektive operativsystem får samma kodbas, men förblir självständiga.

Men nu är den internationella versionen av OnePlus 11 5G äntligen klar. Med Android 13, OxygenOS och Qualcomms senaste och hittills snabbaste systemkrets, Snapdragon 8 Gen 2, som vi just har upplevt i full fart i Samsung Galaxy S23 Ultra.

Annars är specifikationerna som vi beskrev dem i början av januari.

Således har OnePlus 11 5G med 8 eller 16 GB RAM, samt en 6.7-tums 2K A+ Fluid AMOLED-skärm med LTPO 3.0 och dynamisk uppdateringsfrekvens upp till 120 Hz.

Även om förra höstens budgetflaggskepp OnePlus 10T skröt med 150 watt snabbladdning (laddar batteriet från 0 till 100% på bara 20 minuter), måste den nya OnePlus 11 5G ”nöja sig” med 100 watt så kallad SUPERVOOC snabbladdning. OnePlus säger att det ändå bara tar cirka 25 minuter att ladda 5000 mAh-batteriet.

OnePlus 11 5G
OnePlus 11 5G kommer att vara en av de första telefonerna som stöder Ray Tracing i hårdvara tack vare Snapdragon 8 Gen 2. (Foto: OnePlus)

På baksidan hittar vi en kameramodul med en helt ny, cirkulär design som påminner om kameran på OnePlus 7T. OnePlus fortsätter samarbetet med Hasselblad, som vi blev bekanta med redan 2021 i samband med OnePlus 9 Pro. Primärkameran har en IMX890 50 Mp huvudsensor, ett IMX581 48 Mp ultravidvinkelobjektiv och ett IMX709 32 Mp teleobjektiv.

OnePlus 11 5G
(Foto: OnePlus)

OnePlus 11 5G kommer att finnas tillgänglig i butiker från och med den 16 februari. Telefonen finns i två färger – Titan Black och Eternal Green – och det rekommenderade priset blir 9 990 kronor för modellen med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt lagringsutrymme, medan den större modellen med 16 GB RAM och 256 GB lagringsutrymme kostar 10 890 kronor.

OnePlus Pad

Helt nytt är däremot OnePlus första Android-baserade surfplatta, som också presenterades vid eventet.

OnePlus hade redan antytt att en surfplatta var på väg, och idag visades OnePlus Pad upp, som har en 11,6-tums skärm med Dolby Vision och en 144 Hz uppdateringsfrekvens.

Under skärmen sitter en Dimensity 9000-processor från MediaTek samt 12 GB RAM och ett 9510 mAh batteri, som enligt OnePlus kan leverera 1 månads standby-tid.

En full laddning av batteriet tar 80 minuter med 67 W SUPERVOOC-laddning, lovar den kinesiska tillverkaren.

OnePlus Pad fås i färgen Halo Green och levereras med OnePlus Stylo och OnePlus Magnetic Keyboard. OnePlus kommer att tillkännage pris och lanseringsdatum under de kommande veckorna, säger företaget i ett pressmeddelande.

Under tiden kommer du snart att kunna läsa vårt test av OnePlus 11 5G, som kommer samma dag som telefonen kan köpas i butiker, dvs. den 16 februari.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen