Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

OnePlus lanserar OnePlus 11 5G och OnePlus Buds Pro 2 i Kina

Lanseringen sker mer än en månad före den globala lanseringen, som inte äger rum förrän den 7 februari.

Skrivet av / 2023-01-04 - 18:04
OnePlus lanserar OnePlus 11 5G och OnePlus Buds Pro 2 i Kina

Måndagen den 9 januari kommer det nya varor på hyllorna i elektronikbutiker i Beijing, Hongkong och Shanghai.

OnePlus har nämligen redan idag lanserat den nya toppmobilen OnePlus 11 5G på den kinesiska marknaden – samt öronpropparna OnePlus Buds Pro 2, som för övrigt har utvecklats i samarbete med danska Dynaudio.

OnePlus 11 5G

Som vi kunde avslöja redan före nyåret har den nya flaggskeppsmodellen Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform, som erbjuder snabbare CPU (35% förbättring) och GPU-hastighet (25% förbättring) med optimerad energieffektivitet jämfört med förra årets processorgeneration.

OnePlus 11 5G är också utrustad med upp till 16 GB RAM, samt en 6,7 tums 2K A+ Fluid AMOLED-skärm med LTPO 3.0 och 120 Hz uppdateringsfrekvens.

Läs också En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.

Förra höstens budgetflaggskepp OnePlus 10T kunde skryta med 150 watt snabbladdning (laddar batteriet från 0 till 100 % på bara 20 minuter), men den nya OnePlus 11 5G måste ”nöja sig” med 100 watt så kallad SUPERVOOC snabbladdning. Så förvänta dig att det tar cirka 30 minuter att ladda det 5 000 mAh stora batteriet.

På baksidan hittar vi en kameramodul med en helt ny, cirkulär design som påminner om kameran på OnePlus 7T.

OnePlus fortsätter samarbetet med Hasselblad, som vi blev bekanta med redan 2021 i samband med OnePlus 9 Pro. De primära kamerorna består av ”en IMX890 50 megapixels huvudsensor, en IMX581 48 megapixel ultravidvinkelobjektiv och en IMX709 32 megapixel porträttlins”, som OnePlus uttrycker det i ett pressmeddelande.

Vad som exakt ligger bakom begreppet ”porträttlins” har hittills lämnats åt fantasin, men enligt OnePlus har kameran utrustats med ”en ny 13-kanals multispektral sensor för ljus- och färgidentifiering, vilket säkerställer att OnePlus 11 täcker alla scenarier inom fotografering. ” Nåväl…

Ett svenskt pris låter vänta på sig av goda skäl, men i Kina kommer den största versionen av OnePlus 11 med 16 GB RAM och 512 GB inbyggt lagringsutrymme att kosta 4 899 ¥, vilket motsvarar nästan 7 500 svenska kronor.

OnePlus 11 5G
OnePlus 11 5G tillsammans med OnePlus Buds Pro 2 i färgen Forest Emerald. (Foto: OnePlus)

OnePlus Buds Pro 2

I samband med lanseringen av OnePlus 11 har OnePlus också presenterat de nya trådlösa öronpropparna OnePlus Buds Pro 2 i samarbete med den danska högtalartillverkaren Dynaudio.

Enligt pressmeddelandet sätter OnePlus Buds Pro 2 ”nya standarder för stabilitet och kompatibilitet med rumsligt ljud för Android-användare. Med hjälp av en speciell algoritm levererar OnePlus Buds Pro 2 en skräddarsydd ljudupplevelse, ett brett ljudfält och flerdimensionellt ljud. Dessutom ger stereokvaliteten en rumslig återgivningseffekt genom en stereo upmixing-algoritm utvecklad av OnePlus.”

OnePlus Buds Pro 2 har också en inbyggd sexaxlig IMU-sensor som mäter huvudets rörelser i realtid och säkerställer att användaren alltid är i centrum för musiken, lovar tillverkaren.

Läs också Strålande AirPods-kopia Det är helt uppenbart att OnePlus har använt AirPods Pro som mall, men Buds Pro är ändå så lyckade att de förtjänar att betraktas som något eget.

Propparnas 11 mm-element, som är utvecklat i samarbete med danska Dynaudio, fokuserar på att hantera de låga frekvenserna för att uppnå en djupare, fylligare och dynamisk bas, medan ett nytt 6 mm-element ska leverera ett bredare ljudfält samt en ren och tydlig sång. Det stora 11mm + 6mm designen använder kristallpolymermembran med separata kanter och upphängningar för att uppnå balans och klang.

OnePlus Buds Pro 2 har också Smart Adaptive Noise Cancellation (ANC), vilket dämpar omgivande oljud med upp till 48 dB. Öronpropparna stöder också dubbel anslutning och Bluetooth 5.3 LE-ljud, och den totala speltiden (inklusive laddningar i fodralet) anger OnePlus till 39 timmar.

Tillgänglighet

Som nämnts kommer både OnePlus 11 5G och OnePlus Buds Pro 2 att komma ut på marknaden i Kina måndagen den 9 januari. Båda produkterna kommer att lanseras globalt den 7 februari vid ett evenemang i New Delhi, Indien. När de sedan kommer att finnas tillgängliga i de svenska butikerna är fortfarande en öppen fråga.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Come on, Barbie, let's go party

Här är Xiaomi 14 och Xiaomi 14 Ultra

Torka inte mobilen i ris

Får din gamla Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi + Leica = sant

Enorm läcka avslöjar allt om ny toppmobil

Slut på webappar på hemskärmen

Returerna ökar för Vision Pro

Kunder rekordnöjda med Galaxy S24

Sömnapné-varning i Samsung Health

Populär smartklocka från Huawei blir grön

Är detta slutet för Nokia?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen