Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

OnePlus 11 lanseras i Kina 4 januari

Den senaste OnePlus-toppmobilen visas för kinesiska konsumenter mer än en månad före den globala lanseringen. Specifikationerna och bilder av mobilen har redan läckt ut.

Av / 2022-12-28 - 15:37
OnePlus 11 lanseras i Kina 4 januari

Före jul kunde vi berätta att OnePlus 11 5G – den nya flaggskeppsmodellen från den populära kinesiska mobiltillverkaren – skulle visas upp den 7 februari vid ett globalt lanseringsevenemang, ’Cloud 11’, i den indiska huvudstaden New Delhi.

Läs också Då får vi se Oneplus 11 Oneplus släpper en teaser-video som visar viktiga detaljer om Oneplus 11 5G och avslöjar att lanseringsdatumet inte är långt borta.

Men nu har OnePlus tydligen lyckats förekomma sig själva. I alla fall har företagets grundare och VD Pete Lau på det sociala mediet Weibo avslöjat en separat kinesisk lansering, som kommer att äga rum redan nästa onsdag, 4 januari 2023, klockan 07:30 svensk tid.

Här är specifikationerna

Vi behöver dock inte vänta så länge för att se bilder på den nya smarttelefonen. Och praktiskt taget alla specifikationer har också redan ”läckt ut” i form av officiell information från den kinesiska certifieringsmyndigheten TENAA (Telecommunication Equipment Certification Center).

Därför vet vi redan nu att OnePlus 11 5G har en rundad 6,7 tum AMOLED-skärm med en upplösning på 3 216 x 1 440 pixlar och en dynamisk uppdateringsfrekvens på 1 till 120 hertz. Så tydligen exakt samma skärm som föregångaren OnePlus 10 Pro.

OnePlus 11 5G
OnePlus 11 kommer precis som sin föregångare i färgerna Forest Emerald och Volcanic Black, vilket en läckt bild avslöjar. Telefonen lanseras tillsammans med öronsnäckorna OnePlus Buds Pro 2. (Foto: OnePlus)

OnePlus 11 blir med sina 8,53 mm dock att vara lite smalare än förra årets toppmodell, och därför väger den också lite mindre, nämligen 205 gram.

Dessutom har den nya smarttelefonen Qualcomms nyaste systemkrets Snapdragon 8 Gen 2, upp till 16 GB LPDDR5X RAM och 512 GB inbyggt UFS 4.0-lagringsutrymme, och 5000 mAh-batteriet kommer att kunna laddas med upp till 100 watt så kallad SuperVOOC-snabbladdning.

Operativsystemet kommer att vara Android 13 kompletterat med OnePlus eget gränssnitt OxygenOS 13.

Hasselblad är tillbaka

OnePlus 10T, som kom i höstas, fick klara sig utan den optimerade kameraprogramvaran från svenska Hasselblad, som gjorde oss begeistrade med OnePlus 10 Pro. Men med OnePlus 11 5G är Hasselblad tillbaka.

De primära kamerorna på baksidan av mobilen är enligt följande:

  • 50 Mp vidvinkel med Sony IMX890 bildsensor
  • 48 Mp ultravidvinkel med Sony IMX581 bildsensor
  • 32 Mp telezoom med 2x optisk zoom och Sony IMX709 bildsensor
Läs också Här är de första bilderna som är tagna med OnePlus 10 Pro Och nu finns det ett officiellt lanseringsdatum. Se fram emot den 31:e mars.

Den främre kameran, som tittar ut genom ett stansat hål i skärmen, är utrustad med en 16 Mp-sensor.

Vi kommer självklart att följa upp lanseringen på det nya året. Och om allt går som planerat kommer Ljud & Bild ocksåatt vara på plats vid den globala lanseringen i New Delhi den 7 februari.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Nya smartklockor från Samsung med fokus på hälsa och friluftsliv

Galaxy Ring kommer inte till Sverige just nu

Budgetmobil och billig smartklocka från CMF by Nothing

Google säger adjö till Samsung-chip

Galaxy Unpacked: Så dyr blir Samsung Galaxy Ring

Galaxy Unpacked: Ny läcka avslöjar allt!

Rekordförsäljning av kommande iPhone tack vare Apple Intelligence?

Galaxy Unpacked: Enorm Samsung Galaxy Watch-läcka

Nästa Google Pixel kommer den 13 augusti

Rulla till toppen