Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nothing släpper betaversionen av det nya gränssnittet

Nothing phone (1) kommer först i sommar, men intresserade kan prova det nya användargränssnittet för Android redan nu. Läs hur här.

Av / 2022-05-04 - 19:33
Nothing släpper betaversionen av det nya gränssnittet

OnePlus-grundaren Carl Pei är på väg med en ny smartphone, producerad av hans nya företag, Nothing.

Läs också Nothing – inget eller något? Sällan har väl ett par stackars små trådlösa hörlurar varit så i spot-light som Nothing Ear (1).

Den Android-baserade mobilen tillkännagavs i slutet av mars, och den kommer att ha ett eget gränssnitt, kallat Nothing OS, som “är baserat på de bästa funktionerna i ren Android och destillerar operativsystemet till endast det väsentliga, där varje byte har ett syfte”, som företaget förklarade i ett pressmeddelande idag.

Samtidigt lovade Nothing att en första betaversion av Nothing OS kommer att finnas tillgänglig via dess launcher, som kommer att finnas tillgänglig för nedladdning på utvalda smartphonemodeller från april.

Det löftet har företaget hållit, för sedan den 28 april har man kunnat ladda ner en launcher, alltså en hemskärm och användargränssnitt, i Google Play.

Detta är en betaversion, som hittills endast är kompatibel med följande smartphonemodeller:

Nothing lovar dock att en ny version av launchern, som även stöds av OnePlus mobiler, är på väg.

Så installerar du Nothing Launcher

Att installera och testa Nothing Launcher är lika enkelt som att klia sig i nacken – förutsatt att du använder någon av ovanstående smartphones.

Screenshot 20220503 165249 Google Play Store

  1. Öppna Google Play och sök efter “nothing launcher”, installera sedan appen.
  2. Öppna inställningarna på din mobil och välj sedan Appar >> Välj standardappar >> Startapp, välj Nothing Launcher.

Voila! Du kör nu Nothings nya gränssnitt på din mobil. För att återgå till det gamla gränssnittet, gå helt enkelt tillbaka till “Välj standardappar” och välj det normala gränssnittet som startapp.

Vi har provat Nothing Launcher

Under presentationen av Nothing phone (1) sa Carl Pei att det nya gränssnittet skulle “vara ett sammanhängande gränssnitt där hårdvaran integreras sömlöst med mjukvaran genom skräddarsydda typsnitt, färger, grafiska element och ljud.”

Om det kommer bli fallet är för tidigt att säga, men användargränssnittet ser åtminstone markant annorlunda ut än vad vi är vana vid från Android. Nothing gränssnitt använder sig av prickar samt en kombination av svart och vitt för att skapa en ganska unik estetik, och man även förstora apparna så att de inte ska förbises på skärmen.

Nothing innehåller tre widgets med det nya gränssnittet – väder såväl som digital och analog klocka – men så mycket mer bjuder inte Launcher på i första utgåvan.

Om du själv laddar ner och provar betaversionen av Nothing OS, berätta för oss och de andra läsarna i kommentarerna vad du tycker.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen