TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Magic V: första hopfällbara mobilen från Honor

De första officiella bilderna tyder på att den kinesiska vikmobilen får samma design som Samsung Galaxy Z Fold 3.

forfatter
Publicerad 2021-12-23 - 11:00

Kommer du ihåg Honor? Det kinesiska mobiltelefonmärket ägdes en gång i tiden av Huawei, som dock sålde Honor till ett separat bolag för att telefonerna skulle undvika USA:s bojkott av Huawei och därmed kunna säljas på den globala marknaden igen.

I Sverige finns bland annat märkets senaste mobil, Honor 50, samt en del andra modeller.

Läs också Honor först med 48 Mp mobilkamera Honor View 20 har rekordupplöst kamera och nästan osynlig selfiekamera.

Fans av hopfällbara mobiler får hoppas att en av Honors kommande modeller också släpps på den svenska marknaden. Den kinesiska mobiltelefontillverkaren är nämligen på gång med en hopfällbar mobil som får en design som är starkt inspirerad av Galaxy Z Fold 3 från koreanska Samsung. Detta har Honor själva avslöjat, bland annat på Twitter:

Den nya hopfällbara mobilen kommer att heta Honor Magic V och har en 8-tums vikbar skärm med FHD+-upplösning, en 6,45-tums andraskärm, en 108 Mp-kamera och ett batteri på 4 500 mAh.

Bakom den utfällbara skärmen sitter den senaste Snapdragon 8 Gen 1-processorn från Qualcomm och driver alltihop.

Honor Magic V kommer att lanseras inom en snar framtid på företagets kinesiska hemmamarknad. Om vi ​​någonsin får mobilen att titta på våra breddgrader är som sagt en öppen fråga.

Nonor Magic V poster

Ännu en kinesisk vikmobil påminner om Galaxy Z Fold

Den nya hopfällbara mobilen från Honor följer i fotspåren av Oppo Find N, som precis har lanserats med en 7,1 tums vikbar skärm, 50 Mp-primärkamera, Snapdragon 888-processor och 12 GB RAM.

 

Oppo Find N. (Foto: Oppo)

Oppo ägs av samma koncern som äger OnePlus, och sedan tidigare i år har de slagit ihop sina respektive utvecklingsavdelningar och mobiler från båda märkena har från och med nästa år samma operativsystem.

Om detta betyder att mobiltelefonerna kommer att gå att köpa i svenska butiker återstår att se.

Annons
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

På jakt efter en ny mobil till jul? Här är de 10 bästa! Här är de tio bästa mobilerna som går att köpa just nu.
Ny uppdatering för Garminanvändare Garmin släpper funktionsuppdateringar till flera av sina smarta sportklockor och cykeldatorer
En Musk-mobil? Ja tack! Elon Musk hävdar att Apple hotar att ta bort Twitter från App Store. Skulle det hända lovar teknikmiljardären att utveckla sin egen mobiltelefon. Vi ser redan fram emot det.
Nej, USA förbjuder INTE alla Huawei-produkter Amerikanska myndigheters fokus ligger på att stoppa försäljningen av telekommunikationsutrustning och övervakningsteknik från fem namngivna kinesiska företag.
Kungen av vikmobiler är tillbaka Tredje gången gillt, visar Motorola Razr 2022. Äntligen lever Motorolas hopfällbara mobil upp till sin ikoniska föregångare.
Lång men medelmåttig användningstid Nokia X30 5G är den grönaste telefonen från finska HMD, men prestanda är inte imponerande.
Följ Ljud & Bild