Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Huawei hårt pressade av bojkotten

Den kinesiska elektronikjätten har meddelat sina leverantörer att de förväntar sig en markant nedgång i beställningarna av komponenter till mobiltelefoner i år.

Av / 2021-02-19 - 15:42
Huawei hårt pressade av bojkotten

Det är ingen hemlighet att den amerikanska bojkotten av Huawei påverkar försäljningen av företagets mobiltelefoner. Och 2021 ser ut att bli ännu värre. Det skriver affärsmediet NikkeiAsia.

Huawei har informerat sina huvudleverantörer av mobilkomponenter att ordervolymen 2021 kommer att minska med mer än 60 %. Alltså planerar Huawei att tillverka mellan 70 och 80 miljoner mobiler i år, mot 189 miljoner förra året.

Läs också Tack och hej, Huawei AppGallery ger inte användarna den upplevelse de förväntar sig. Lösningen är inte alternativa app-butiker. Avsaknaden av Google betyder att Huawei får säga farväl till den svenska marknaden.

Både Apple och Samsung är större

Enligt siffror från analysinstitutet IDC föll Huawei tillbaka till tredje plats bland världens största mobiltillverkare, efter Samsung och Apple på första respektive andra plats. Om inte den amerikanska bojkotten upphävs finns det all anledning att misstänka att det kinesiska märket kommer att fortsätta att tappa marknadsandelar.

Läs också Vad är det som pågår hos Huawei? Före detta anställda anklagar Huawei för diskriminering och för att blanda sig i deras privatliv.

I november sålde Huawei den oberoende avdelningen som tillverkar smartmobiler under märkesnamnet Honor till ett kinesiskt konsortium, och det finns till och med rykten om att Huawei har planer på att dra sig ur mobilmarknaden helt, skriver NikkeiAsia. Något som Huaweis högsta chef, Ren Zhengfei, dock förnekar bestämt.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

Budgetmobil från Nothing

Apple tillåter webappar trots allt

Nya funktioner för Pixel-enheter

Sagan om ringen?

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

0
Rulla till toppen