TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Huawei hårt pressade av bojkotten

Den kinesiska elektronikjätten har meddelat sina leverantörer att de förväntar sig en markant nedgång i beställningarna av komponenter till mobiltelefoner i år.

forfatter
Publicerad 2021-02-19 - 15:42

Det är ingen hemlighet att den amerikanska bojkotten av Huawei påverkar försäljningen av företagets mobiltelefoner. Och 2021 ser ut att bli ännu värre. Det skriver affärsmediet NikkeiAsia.

Huawei har informerat sina huvudleverantörer av mobilkomponenter att ordervolymen 2021 kommer att minska med mer än 60 %. Alltså planerar Huawei att tillverka mellan 70 och 80 miljoner mobiler i år, mot 189 miljoner förra året.

Läs också Tack och hej, Huawei AppGallery ger inte användarna den upplevelse de förväntar sig. Lösningen är inte alternativa app-butiker. Avsaknaden av Google betyder att Huawei får säga farväl till den svenska marknaden.

Både Apple och Samsung är större

Enligt siffror från analysinstitutet IDC föll Huawei tillbaka till tredje plats bland världens största mobiltillverkare, efter Samsung och Apple på första respektive andra plats. Om inte den amerikanska bojkotten upphävs finns det all anledning att misstänka att det kinesiska märket kommer att fortsätta att tappa marknadsandelar.

Läs också Vad är det som pågår hos Huawei? Före detta anställda anklagar Huawei för diskriminering och för att blanda sig i deras privatliv.

I november sålde Huawei den oberoende avdelningen som tillverkar smartmobiler under märkesnamnet Honor till ett kinesiskt konsortium, och det finns till och med rykten om att Huawei har planer på att dra sig ur mobilmarknaden helt, skriver NikkeiAsia. Något som Huaweis högsta chef, Ren Zhengfei, dock förnekar bestämt.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Extremt för de extrema Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.
Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend