TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Huawei hårt pressade av bojkotten

Den kinesiska elektronikjätten har meddelat sina leverantörer att de förväntar sig en markant nedgång i beställningarna av komponenter till mobiltelefoner i år.

Det är ingen hemlighet att den amerikanska bojkotten av Huawei påverkar försäljningen av företagets mobiltelefoner. Och 2021 ser ut att bli ännu värre. Det skriver affärsmediet NikkeiAsia.

Huawei har informerat sina huvudleverantörer av mobilkomponenter att ordervolymen 2021 kommer att minska med mer än 60 %. Alltså planerar Huawei att tillverka mellan 70 och 80 miljoner mobiler i år, mot 189 miljoner förra året.

Tack och hej, Huawei AppGallery ger inte användarna den upplevelse de förväntar sig. Lösningen är inte alternativa app-butiker. Avsaknaden av Google betyder att Huawei får säga farväl till den svenska marknaden.

Både Apple och Samsung är större

Enligt siffror från analysinstitutet IDC föll Huawei tillbaka till tredje plats bland världens största mobiltillverkare, efter Samsung och Apple på första respektive andra plats. Om inte den amerikanska bojkotten upphävs finns det all anledning att misstänka att det kinesiska märket kommer att fortsätta att tappa marknadsandelar.

I november sålde Huawei den oberoende avdelningen som tillverkar smartmobiler under märkesnamnet Honor till ett kinesiskt konsortium, och det finns till och med rykten om att Huawei har planer på att dra sig ur mobilmarknaden helt, skriver NikkeiAsia. Något som Huaweis högsta chef, Ren Zhengfei, dock förnekar bestämt.

Lämna en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.