Nytt vikbart flaggskepp från Huawei

Mobilen är stor och läcker – och vi får nog aldrig se den i Sverige.
Annons
Annons
forfatter

Det kan mycket väl hända att Huawei inte kommer att sälja lika många telefoner i år som de brukar – men i gengäld blir de mycket större. Huawei har presenterat Huawei Mate X2, märkets tredje generation hopfällbara mobiler. I utfällt läge har den en skärmstorlek på 8 tum.

Huaweis första hopfällbara mobil, Mate X från 2019, var världens första 5G-mobil med vikbar skärm. Den följdes 2020 av Mate Xs.

Huawei Mate X2 har en ny vikmekanism som Huawei sägs ha ägnat fem år åt att ta fram. Tyngdpunkten har flyttats så att telefonen vilar säkrare i handen.

Skärmen, som av uppenbara skäl är OLED, är i 21:9-bredformat när den är hopfälld och i nästan kvadratiskt 8:7,1-format när den är utfälld.

Telefonen har Huaweis eget Kirin 9000 5G-chipset med 24 kärnor, som även används i Mate 40-modellerna. Ett batteri på 4500 mAh ska garantera att man slipper ladda ofta.

Annons

Förutom skärmen är kamerasektionen naturligtvis Huaweis bästa säljargument. Den har fyra olika kameror: en 50 Mp vidvinkelkamera, en 10x tele, en 16 Mp ultravidvinkel samt en selfie-kamera på framsidan.

Om, och i så fall när, Huawei Mate X2 kommer till Sverige vet vi inte. Och på grund av den amerikanska teknikblockaden kommer den i så fall att vara utan den kommersiella versionen av Android.

I Kina kostar Mate X2 19 000 Yuan i 512 GB-version – vilket motsvarar drygt 23 000 kronor.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Annons
Annons

Läs också

HP Envy 17 och Envy x360 med 11:e generationens processorer och Nvidia-hemmakontorsgrafik
Om du har ett hårt och smutsigt arbete, eller bara är fumligare än de flesta, så ställer det speciella krav på datorn.
Asus har gjort en serie ultralätta bärbara datorer med OLED-skärmar som faktiskt är överkomliga.
Apple ersätter inte utgående iMac Pro.
Fujifilm lanserar instant-kamera och ny Contact Sheet- film.
De kostar nästan lika mycket, men Cambridge Evo 150 är dubbelt så stark som Evo 75. Här går retro-utseende hand i hand med modern teknik.
Rings nya kamera Floodlight Cam Wired Pro är utrustad med 3D-rörelsesensor och fågelperspektiv för att ge bättre överblick.
Med trådlösa bakhögtalare och aktiv subwoofer lovar Sony-anläggningen en häftig ljudupplevelse.
Nu går det att spela upp ljud från LG:s TV-apparater och soundbar-högtalare samtidigt.
Helt elektrisk SUV med 1000 hk och 14 Bose-högtalare.
För första gången kan du strömma video i nästan förlustfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men långt ifrån alla får tillgång till tjänsten.
Snyggare ljud hittar du ingen annanstans.
Ny actionfylld Marveltrailer är släppt
Marvel/Disney har släppt ännu en trailer till Black Widow.
Senaste läckan avslöjar nästan allt.
Kommande ”House of the Dragon” är inte den enda Game of Thrones-prequeln som HBO håller på med!