Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Sätt igång festen med Sony Extra Bass

Extra Bass-serien ersätts av högtalarna GTK-XB60 och GTK-XB90.

Skrivet av / 2017-08-31 - 15:36
Sätt igång festen med Sony Extra Bass

Sony släpper två nya högtalare i Extra Bass-serien: GTK-XB60 och GTK-XB90. Vi utlovas ännu mer ljud och fler funktioner – och äntligen batteridrift!

I somras testade vi Sonys partyhögtalare GTK-XB5, som bjöd på trevligt festljud till terrassen. Enda stora bristen var att den inte gick på batteri, och det gjorde inte storebror XB7 heller.

Med i GTK-XB60 och XB90 har vi blivit bönhörda. Med 14 respektive 16 timmars speltid kan man äntligen ta med dem till parken och plåga folk!

Koppla ihop flera stycken
Om du tycker att festen är för slö med en högtalare kan du koppla ihop upp till tio stycken med hjälp av funktionen Wireless Party Chain. I verkligheten är antalet nästan oändligt, men Sony garanterar att det fungerar med tio stycken. Hur som helst är det inte ljudtrycket som sätter gränserna, så länge plånboken är tillräckligt tjock och huset är tillräckligt stort för att få plats med alla högtalare.

Flera Extra Bass-högtalare kan kopplas ihop trådlöst i serie. Illustration: Sony
Flera Extra Bass-högtalare kan kopplas ihop trådlöst i serie. Illustration: Sony

 

Om du vill att dina vänner ska kunna blanda sig i spellistorna (det bor en hobby-DJ i oss alla!) så kan tre mobiltelefoner kopplas in samtidigt.

Störst: XB90
XB90 kan allt som XB60 kan och dessutom blinkar den i takt med musiken. Tja, varför inte? Sony lovar också ”högre ljud än någonsin” och en bas som vibrerar i hela kroppen.

Speltiden är upp till 16 timmar, med 4 timmars laddning. Vill du spela längre än så kan du välja Stamina-läget som sänker volymen och stänger av ljuset. Fler partytricks finns i Fiestable-appen, inklusive anpassad belysning och DJ-kontroll så att du kan hålla koll på festen och hur högtalaren beter sig.

Pris och tillgänglighet
De nya Sony Extra Bass-högtalarna kommer i september till följande riktpriser:
GTK-XB60: 4 000 kr. Finns i svart, blått och rött.
GTK-XB90: 6 900 kr. Finns i svart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen