Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

65POS9000: Ny 65-tums OLED från Philips

Äntligen släpper Philips en större OLED-modell.

Skrivet av / 2017-09-01 - 08:53
65POS9000: Ny 65-tums OLED från Philips

Philips har lanserat sin första 65-tums OLED-TV på IFA-mässan i Berlin. Det nya flaggskeppet kombinerar den senaste OLED-tekniken och tresidig Ambilight med en kraftfull P5-bildprocessor som driver alltihop. Toppmodellen är dessutom utrustad med ett rejält 6.1-ljudsystem inbyggt i stativet.

65-tums OLED
Under vårt testande av lillebror 55POS9002 – håll utkik här på sidan de närmaste dagarna – har vi konstaterat att OLED med Ambilight verkligen kan ge häftiga bildupplevelser! Nu kommer det alltså en större modell för alla oss som tycker att 55 tum känns för medelmåttigt. OLED-skärmen är tunn och läcker och har redan vunnit Red Dot Design Award för sitt utseende.

OLED-tekniken gör det möjligt att återge svart helt perfekt. Den nya 9-serien ska också kunna leverera en fenomenal ljusstyrka, upp till 900 nits enligt specifikationerna. Det bådar gott för en kontrastrik bild med de nya HDR-filmerna. Vi tycker visserligen att 900 nits låter lite väl optimistiskt för en OLED, men ser fram emot att testa!

Den kraftfulla P5-processorn tar hand om all bildbehandling.
Den kraftfulla P5-processorn tar hand om all bildbehandling.

 

Hjärtat i den nya Philips-skärmen är den kraftfulla P5-bildprocessorn som tar hand om all bildbehandling (skärpa, kontrast, uppskalning, rörelser, brusreducering och så vidare). Den är 25 % starkare än sina föregångare och ska inte ha några som helst problem med att hantera högupplöst 4K-video med High Dynamic Range och samtidigt rätta till ”brus och andra fel”.

Den tresidiga Ambilight-tekniken är integrerad i TV:ns ultratunna ram och i sockeln sitter en 60-watts 6.1-soundbar.

OLED med Ambilight ser inte mindre häftigt ut i 65 tum!
OLED med Ambilight ser inte mindre häftigt ut i 65 tum!

 

I likhet med tidigare modeller är Philips-skärmen baserad på Android-operativsystemet, vilket innebär att det finns en uppsjö appar och tjänster i Google Play-butiken. Nytt på den här modellen är stöd för Google Assistant-röststyrning.

Vi måste förmodligen vänta till årsskiftet innan Philips 65POS9000-serien landar i butikerna och vad den kommer att kosta är oklart. Philips lovar dock att TV:n ska vara mycket konkurrenskraftig!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen