Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 11Delta

Marshalls högtalare får multirum-ljud

Med ny wifi-möjlighet kan man få rockigt ljud i alla rum

Skrivet av / 2017-08-31 - 18:01
Marshalls högtalare får multirum-ljud

Efter att systermärket Urbanears släppt sina multirum-högtalare Stammen och Baggen är det ingen större överraskning att även Marshall var på gång att ta över hemmet. Men istället för att släppa helt nya högtalare har man klokt nog uppgraderat sina befintliga modeller Acton, Stanmore och Woburn.

Den nya appen låter dig gruppera högtalarna (Foto: Ljud & Bild)

Med den nya smartmobil-appen ansluter man till högtalarna, väljer vilken eller vilka som ska spela och justerar equalizern. Förutom Bluetooth kan man ansluta till högtalarna med Chromecast, Spotify Connect eller Apple Airplay.

marshall stanmore multiroom
Nya kontroller på ovansidan av högtalarna (Foto: Ljud & Bild)

Ovansidans kontroller har fått ett nytt utseende med mer premiumkänsla. En diod visar om man har multirum aktiverat och lysande mätare visar tydligare vilken nivå de olika kontrollerna är inställda på. Det finns även sju förinställningar för artister, album samt spellistor på Spotify, eller för internetradiostationer.

marshall stanmore multiroom
(Foto: Marshall)

Acton Multirum 3 500 kr
Stanmore Multirum 4 500 kr
Woburn Multirum 6 000 kr

De kommer i butik den 21 september och kan förbeställas från 1 september.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen