Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Med den här högtalaren kan du styra hemmet med rösten

Med hjälp av Google Assistant.

Skrivet av / 2017-08-31 - 15:11
Med den här högtalaren kan du styra hemmet med rösten

Tiden är kommen för när hemmet ska bli smart. Och för att knyta ihop allting behöver man en digital hjärna som förstår alla olika språk som de många inkopplade smarta enheterna pratar. Google Assistant vill vara den hjärnan. Eller rättare sagt: Google vill att tillverkarna av smarta enheter ska prata Google Assistants språk. Det är det allt fler apparater som gör, Google Assistant är nu en reell konkurrent till Amazons motsvarande system Alexa. Som bland annat finns inbyggt i Amazons egen smarthögtalare Echo. Panasonic vill ge Echo en match med sin smarta högtalare SC-GA10.

Läs också: Gör hemmet smartare

Precis som med Echo kan du prata med Panasonic SC-GA10 för att få den att spela din favoritmusik. Alla Google Assistants röstaktiverade funktioner finns implementerade i högtalaren, vilket innebär att du med med rösten kan styra musik från Spotify och Google Play Music och internetradio via TuneIn.

Panasonic utlovar en fyllig och stabil bas trots kompakta dimensioner, tack vare ett 8 cm baselement med dubbel talspole, ventilerad med basreflexport. Två diskantelement spelar åt olika håll för att ge 180 graders spridning och ge ett större och luftigare ljud.

Dessutom ska den minimalistiska designen göra att högtalaren passar in i omgivningen, nästan oavsett hur hemmet är dekorerat i övrigt.

Flera smarta funktioner
Med enkel röststyrning kan Panasonic SC-GA10 strömma musik, svara på frågor om vädret och även kontrollera andra smarta enheter i hemmet. Till exempel kan Philips smarta Hue- belysning styras direkt från Panasonic-högtalaren. Eftersom den styrs av Google Assistant, kan naturligtvis TV-apparater och Chromecast-högtalarna också kontrollas av Panasonic SC-GA10.

Styr SC-GA10 med din mobil
Om du inte vill använda rösten för att styra högtalaren kan du använda Panasonics nya Music Control-app. Med den kan du para ihop två högtalare så att de spelar i stereo och få en ännu större ljudbild. I partyläget kan flera SC-GA10-högtalare spela samma musik i flera rum samtidigt, detta gäller även ljudkällor som är inkopplade med Bluetooth eller vanlig analog kabel (aux).

Men den mest centrala funktionen är alltså röststyrningen. Ännu så länge pratar dock inte Google Assistant svenska, så tills vidare måste du konversera på engelska.

Pris och lanseringsdatum är okänt.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen