Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 10Delta

Nyhet

Var är min dator?

Bärbar HP-dator med 5G och inbyggd spårning som varnar dig om du håller på att glömma den när du går.

Skrivet av / 2020-01-07 - 10:35
Var är min dator?

Var i hela friden har jag lagt datorn?

Om det gäller en stationär gaming-dator brukar det vara lätt att hålla koll på var den finns. Men om man har en superkompakt ultrabook-notebook kan det vara värre att alltid veta var den oumbärliga elektroniken gömmer sig. Och ännu värre är det om man brukar ha den med sig överallt.

HP har löst problemet. Elite Dragonfly, en av de många datorer som HP visar upp på CES 2020 i Las Vegas den här veckan, har inbyggd spårning i form av Tile. Tile har specialiserat sig på att göra alla typer av prylar lätta att hitta. Oftast med hjälp av smarta ”brickor” som kan sättas fast på saker som har en tendens att försvinna Men i det här fallet är tekniken inbyggd i datorn och innebär bland annat att du blir varnad när du håller på att glömma datorn i taxin, i baren eller på planet.

Bland andra fördelar finns 5G-stöd, som – någon gång i framtiden – utlovar snabb uppkoppling överallt. Skärmen har även ”HP Sure View Reflect” så att personen som sitter bredvid inte kan hålla koll på webbsidor du faktiskt surfar på under mötet.

Och du kan använda datorn med grönt samvete. Elite Dragonfly är världens första notebook som är tillverkad med plastmaterial som återvunnits från havet. Och fler än 82 % av de mekaniska delarna är tillverkade av återvunnet material.

Vi har inte fått något svenskt pris, men en försiktig gissning är lite drygt 20 000 kronor.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här kommer i sommar!

VIDEO: Vi provar den första mobiltelefonen med osynlig kamera

Bättre ljud med rumskorrektion

Video: Se elbilens lyxiga underhållningssystem

Kolla in den här galna bilen från Mercedes

Acer vill sälja PC till Apple-användare

Asus: Världens starkaste 14-tums gaming-laptop

Actionkamera med Leica-knorr

Asus sätter hastighetsrekord för gaming-skärmar

Gaming-datorer från MSI

Arlos nya övervakningskamera kastar nytt ljus över hemmet

Utomhusnyheter från Philips Hue

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen