Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Gaming-skärmar lika stora som TV-apparater

Acer sätter in det tunga artilleriet på skrivbordet och släpper skärmar upp till 55 tum.

Skrivet av / 2020-01-08 - 08:32
Gaming-skärmar lika stora som TV-apparater

TV:n har drabbats av växtvärk de senaste åren och bland grannarna är man mesig om man inte har minst 65 tum i vardagsrummet. Men spelskärmarna har fastnat och stått still på 27–32 tum. Men nu blir det ändring på den saken, i form av nya, snabba skärmar i storlek XXL!

På CES i Las Vegas har Acer visat upp spelskärmar på upp till 55 tum. Predator CG552K (bilden överst) är en enorm 4K OLED-panel på 55 tum. Alltså ungefär som ett matbord för fyra personer! Den klarar både Adaptive Sync och NVIDIA G-SYNC, vilket garanterar lättflytande spelupplevelser i höga hastigheter.

Responstiden är rekordlåg, ner till 0,5 ms (G till G) via overdrive, och uppdateringshastigheten är 120 Hz. Tack vare OLED-teknik kan man räkna med utmärkt färgdjup och kontrast. Ljusstyrkan är mer dämpad: 400 nits. En ljussensor registrerar ljusmängden i rummet och justerar automatiskt ljusstyrkan. Skärmen har tre HDMI 2.0-portar, två DisplayPort v1.4-portar, en USB Typ C-port samt ytterligare två USB 2.0- och USB 3.0-portar. Två 10-watts högtalare ska leverera ett dynamiskt ljud.

Predator X32 – 4K spelskärm med 144 Hz uppdatering. (Grafik: Acer)

32-tumsmodellen Predator X32 stöder NVIDIA G-Sync Ultimate för att leverera den mest lättflytande spelupplevelsen. Med en mini-LED-panel med 1152-zoners lokal dimning och 4K-upplösning i VESA-certifierad DisplayHDR 1400-panel som ger upp till 1440 nits ljusstyrka.

Predator X32 har en snabb uppdateringsfrekvens på 144 Hz och ska ge en förbluffande klar och lättflytande bild, vilket är helt avgörande när man ska hålla kolla på föremål som susar fram på skärmen.

Tre HDMI 2.1-portar och DisplayPort 1.4 gör det lätt att ansluta till andra datorer och fyra USB 3.0-portar som gör den till en praktisk hubb för anslutning av styrenheter, möss och andra tillbehör. Den har dessutom två 4-watts högtalare.

Predator X38 är en böjd, 38-tums spelskärm i XWQHD+ (vem hittar på alla dessa förkortningar?!). (Grafik: Acer)

 

Predator X38 i 37,5 tum är billigast av de tre och har en läckert konkav panel. Men då får man nöja sig med UWQHD+-upplösning (3840 x 1600). Nvidia G-Sync stöds.

Skärmen klarar upp till 175 Hz uppdateringsfrekvens och har en reaktionstid på 1 ms i overdrive-läge. Det lär räcka även för de snabbaste spelen. HDMI 2.0 och DisplayPort 1.2 ansluter till ett stort antal system, och fyra USB 3.0-portar ger snabb anslutning till kringutrustning och enheter. Två 7-watts högtalare ingår.

Priser

Predator X32: 37 000 kr
Kommer under andra kvartalet

Predator X38 P: 24 000 kr
Kommer under andra kvartalet

Predator CG552K P: 29 000 kr
Kommer under tredje kvartalet

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här kommer i sommar!

VIDEO: Vi provar den första mobiltelefonen med osynlig kamera

Bättre ljud med rumskorrektion

Video: Se elbilens lyxiga underhållningssystem

Kolla in den här galna bilen från Mercedes

Acer vill sälja PC till Apple-användare

Asus: Världens starkaste 14-tums gaming-laptop

Actionkamera med Leica-knorr

Asus sätter hastighetsrekord för gaming-skärmar

Gaming-datorer från MSI

Arlos nya övervakningskamera kastar nytt ljus över hemmet

Utomhusnyheter från Philips Hue

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen