Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Sennheiser satsar på trådlöst

Både små och stora lurar utan sladd visades upp i Vegas

Skrivet av / 2017-01-09 - 17:38
Sennheiser satsar på trådlöst

Sennheisers Momentum-lurar är en favorit både hos oss och bland kunderna. Deras in-ear proppar är riktigt läckra och de trådlösa hörlurarna fick också riktigt bra omdömen.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Sennheiser)

Nu kombinerar man de två i modellen Momentum In-Ear Wireless. Som namnet antyder är det ett par trådlösa in-ear proppar som lätt ansluter till mobilen tack vare NFC. Som förväntat är de lite lyxigare än normala proppar, med kabinett i rostfritt stål och läder på nackbågen. I bågen ryms batterier som ger generösa 10 timmars lyssningstid, samt mikrofoner för samtal och knappar för att styra musiken och svara i telefon. Ljudkvaliteten säkras med AAC för Apple-enheter och apt-X för Android-enheter. De släpps under januari för 1 900 kronor.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Sennheiser)

Föredrar man att ha rejäla kåpor på huvudet istället kan man titta på Sennheiser HD 4.40BT istället. De sitter bekvämt tack vare att de omsluter örat istället för att klämma det, samt att de har generös stoppning. Inkopplingen är enkel tack vare NFC och de ansluter med Bluetooth 4.0, samt att de har apt-X ljudkodek för bättre ljudkvalitet med Android-enheter. De kan även användas för samtal tack vare inbyggd mikrofon i kåpan. Batteritiden sägs ligga på hela 25 timmar och de släpps under januari för 1 400 kronor.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Sennheiser)

Vill man ha något liknande men mer passande för resor ska man välja Sennheiser HD 4.50BTNC istället. Som namnet antyder har de brusreducering, samt att de som synes på bilden är hopfällbara. Ljudmässigt ska de vara jämförbara, men brusreduceringen gör att man slipper störande omgivningsljud på tåget eller flyget. Batteritiden är den samma utan NC, men med den påslagen sjunker den till respektabla 19 timmar. Man kan även lyssna med sladd om batteriet tar slut. De släpps under februari och kommer kosta 1 900 kronor.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen