Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Imponerande bärbara från Dell

XPS 15 utklassar Macbook Pro och XPS 13 blir hybrid

Skrivet av / 2017-01-09 - 18:29
Imponerande bärbara från Dell

Dell lanserade en hel radda nya datorer och fick hela sju hederspriser vid CES Innovation Awards. Bland annat för den ultratunna skärmen Dell 27 Ultrathin S2718D som även har USB-C. Samt iMac-utmanaren XPS 27 All-in-one som har 4K-upplöst skärm. Räcker inte det visade man upp 32-tums skärmen Ultrasharp 32 Ultra HD 8K med hela 8K-upplösning.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Dell)

Störst uppmärksamhet fick nog ändå den uppgraderade XPS 15, som sägs vara den minsta 15,6-tums laptopen på marknaden. Men det intressanta är hur mycket av den senaste tekniken man har lyckats klämma in. Den har så klart fått 7:e generationens Core i7 (Kaby Lake), ett kraftfullt GeForce GTX 1050 grafikkort och kan ha upp till 32 GB minne. Skärmen kan fås upp till 4K-upplösning, batteriet har ökat till 97 wattimmar och den har generöst med portar. Till skillnad från nya Macbook Pro som kritiserats för gammal teknik, svajigt batteri och få portar. Dessutom startar priset på överkomliga 1000 dollar.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Dell)

Intressant är också XPS 13 2-in-1, en hybridversion av vår gamla favorit bland Ultrabooks. Man kan alltså vända på skärmen och använda den som en surfplatta också. Trots förändringen har den inte blivit större utan är tvärtom, enligt Dell, världens minsta 13-tums hybrid. Detta mycket tack vare den ytterst tunna ramen runt skärmen. Skärmen kan för övrigt fås i upp till QHD+ upplösning (3200 x 1800). På insidan sitter senaste 7:e generationens Core i5 eller i7-processorer och batteriet sägs räcka uppåt 15 timmar.

 

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen