Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 10Delta

Bluesound får högupplöst MQA

Den nya ljudkodeken som ska revolutionera strömning blir gratis till Bluesound.

Skrivet av / 2016-01-05 - 14:34
Bluesound får högupplöst MQA

MQA är en ny teknik som ska kunna ge högupplöst ljud med mycket mindre krav på bandbredd än tidigare. På ett nästan magiskt sätt sägs MQA dessutom kunna förbättra de vanliga PCM-formatens ljudkvalitet.

Strömningstjänsten Tidal förväntas börja med MQA-stöd någon gång under 2016. Det demonstrerade de redan i början av förra året med en utvecklingsversion av sin spelare, så det är egentligen bara detaljer som återstår innan det nya formatet kan lanseras.

Bluesound har meddelat att alla deras produkter kommer att stödja MQA-kvalitet från Tidal. Det gäller även första generationens produkter. Om du har en ljudprodukt som det står Bluesound på så kommer du med andra ord att kunna strömma musik som är kodad i MQA. Det ska en firmware-uppdatering som kommer senare i år garantera.

Något officiellt lanseringsdatum finns dock inte, för vare sig Bluesound eller Tidal.

Källa: What Hi-Fi

Läs också: Strömning blir högupplöst

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen