CES 2016

Äntligen! BenQ W11000 har 4K Ultra HD-upplösning.
Annons
Annons
forfatter

Ännu så länge vet vi inte så mycket om BenQ:s kommande hemmabioflaggskepp. W11000 ska lanseras på ISE-mässan i februari och då kommer det mer information.

Under tiden kan vi bara berätta vad vi vet från pressmeddelandet, nämligen att projektorn har 4K Ultra HD-upplösning, lång zoom och en ”extrem” horisontell och vertikal linsvinkel som gör installationen flexibel när det gäller avstånd och vinkel till filmduken.

Ytterligare specifikationer, som kontrast och ljusstyrka, får vi vänta med tills vi närmar oss lanseringen. Vi vet inte heller vilket slags teknik som projiceringen använder sig av, men känner vi BenQ rätt så misstänker vi att det handlar om en 1-chips DLP-projektor som vi förmodar bygger på Texas Instruments nya 0,67-tums 4K-bildpanel.

Vi räknar naturligtvis med att W11000 stöder både högre kontrast med HDR samt äkta 12-bitars 4:4:4-färgrymd. Det är nämligen standarden för det nya 4K-Blu-ray-formatet – och även det format som Netflix och andra filmtjänster ska använda i framtiden.

Toppspecad projektor
Känner du inget stort behov av 4K-upplösning men vill ändå ha en riktigt bra bild så kan BenQ W8000 (bilden överst) passa bra. Den är förkalibrerad efter gammaspecifikation i Rev. 709-standarden, en internationell norm för HDTV. Vi kan med andra ord förvänta oss mer korrekta färger direkt ur kartongen och att komma närmare den filmupplevelse som regissören och efterproduktionsteamet tänkte sig. W8000 har dessutom utbytbar optik så att den kan anpassas efter rummet den står i. Det finns fem olika objektiv att välja mellan.

Annons

Vi känner inte till vare sig pris eller lanseringstidpunkt för någon av projektorerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Annons
Annons

Läs också

Blir ny säkerhetsbil i FIA Formula E.
770 km räckvidd, självkörning på nivå 3 och ett överflöd av lyx.
Audis nya el-SUV blir den första bilen med Sonos-ljud. Kolla lanseringvideon här!
Ny drivlina och flexibla utrustningspaket.
Tack vare den största uppdateringen av Google Earth på många år är det nu möjligt att se miljontals satellitbilder från bl.a. NASA och Timelapse. Det visar årtionden av markanta förändringar i världen.
I dag är det tio år sedan världens största TV-serie hade premiär.
Där andra fuskar fram en 4K-bild från en HD-panel har Sony-projektorerna riktiga 4K-paneler. Nu kommer två viktiga modeller med den nya X1-processorn för högkvalitativ bildbehandling.
Den ser mycket större ut än den är, nya 4309 Studio Monitor.
Den danska storstjärnan har fått ytterligare en internationell mega-roll.
Blir ny säkerhetsbil i FIA Formula E.
770 km räckvidd, självkörning på nivå 3 och ett överflöd av lyx.
Urbanista Los Angeles laddas med solceller.
Vackert och uppseendeväckande från Sony World Photography Awards 2021.
Canons nya generation skrivare har påfyllningsbara bläckbehållare.
Audis nya el-SUV blir den första bilen med Sonos-ljud. Kolla lanseringvideon här!
Här är det vi vet om Samsungs nya 2021-modeller