Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 10Delta

Trådlös McIntosh-högtalare

Här är de första trådlösa högtalarna från McIntosh, med multiroom och stereokoppling.

Skrivet av / 2016-01-07 - 16:28
Trådlös McIntosh-högtalare

Lilla RS100 är McIntoshs första trådlösa högtalare. Här får man strömning direkt från mobilen och stöd för högupplöst 24 bit/192 kHz-ljud med DTS Play-Fi. Den går också att koppla till hemnätverket och man kan koppla ihop upp till sexton högtalare trådlöst i ett multiroom-system. Eller åtta i stereopar, om man hellre föredrar det.

Högtalarna har de klassiska turkosa VU-mätarna på fronten och en 10-centimeters bas och en 19-millimeters diskant som drivs av en 60-watts förstärkare. Man kan också koppla in ljudkällor via en minijack-ingång och på baksidan finns en subwoofer-utgång.

Foto: McIntosh

Foto: McIntosh

De som vill kunna strömma musik till sin befintliga anläggning kan titta närmare på den trådlösa spelaren MB50, som också stöder högupplöst ljud med DTS Play-Fi och kopplas direkt till stereon.

MB50 har USB-port och optisk och koaxial digitalingång samt ett par analoga ingångar. Plus optisk och koaxial ljudutgång och analoga utgångar till en effektförstärkare. Den har nämligen en inbyggd förförstärkare också – med volymkontroll.

Foto: McIntosh
Foto: McIntosh

Appen till MB50 har naturligtvis streaming med Spotify, Deezer och Tidal.

Amerikanska priser: 
RS100: 1 000 dollar/st
MB50: 2 000 dollar

Foto: McIntosh
Foto: McIntosh

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen