TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Trådlös McIntosh-högtalare

Här är de första trådlösa högtalarna från McIntosh, med multiroom och stereokoppling.

Lilla RS100 är McIntoshs första trådlösa högtalare. Här får man strömning direkt från mobilen och stöd för högupplöst 24 bit/192 kHz-ljud med DTS Play-Fi. Den går också att koppla till hemnätverket och man kan koppla ihop upp till sexton högtalare trådlöst i ett multiroom-system. Eller åtta i stereopar, om man hellre föredrar det.

Högtalarna har de klassiska turkosa VU-mätarna på fronten och en 10-centimeters bas och en 19-millimeters diskant som drivs av en 60-watts förstärkare. Man kan också koppla in ljudkällor via en minijack-ingång och på baksidan finns en subwoofer-utgång.

Foto: McIntosh

Foto: McIntosh

De som vill kunna strömma musik till sin befintliga anläggning kan titta närmare på den trådlösa spelaren MB50, som också stöder högupplöst ljud med DTS Play-Fi och kopplas direkt till stereon.

MB50 har USB-port och optisk och koaxial digitalingång samt ett par analoga ingångar. Plus optisk och koaxial ljudutgång och analoga utgångar till en effektförstärkare. Den har nämligen en inbyggd förförstärkare också – med volymkontroll.

Foto: McIntosh
Foto: McIntosh

Appen till MB50 har naturligtvis streaming med Spotify, Deezer och Tidal.

Amerikanska priser: 
RS100: 1 000 dollar/st
MB50: 2 000 dollar

Foto: McIntosh
Foto: McIntosh

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.