CES 2016

Ljud & Bild besökte öppningsföreställningen CES Unveiled, där några av årets mest trendsättande produkter visades upp!
Annons
Annons
forfatter

CES-mässans första dag sparkade igång med showen CES Unveiled. Hit kommer både etablerade märken och nystartade och hoppfulla tillverkare för att visa upp sina senaste innovationer. Alla som hoppas kunna ”hit it big”, som det heter i Las Vegas.

På CES Unveiled avslöjas också vem som vunnit årets CES Innovation-priser. Det handlar om produkter som belönas för sina banbrytande och nydanande egenskaper.

Här är några av CES Innovations-vinnarna:

 

Bang & Olufsen BeoLab 90 

Annons
Foto: B&O
Foto: B&O

Bang Olufsens flaggskepp BeoLab 90 lär inte vara okänd för Ljud & Bilds läsare. Den har också väckt uppmärksamhet på andra sidan Atlanten – inte så konstigt med tanke på att både utseendet och ljudet är av det mer extrema slaget!

 

Mark Levinson No519 Audio Player

Foto: Mark Levinson
Foto: Mark Levinson

Vi har redan testat Mark Levinsons blytunga integrerade referensförstärkare. Nu kommer musikspelaren i samma serie: No 519 Audio Player spelar det mesta tack vare både wifi och ethernet-baserad strömning, Bluetooth, USB, digitalingångar och inbyggd CD-spelare.

 

Annons

Elac S10EQ

Foto: Elac
Foto: Elac

Tyska Elac har presenterat flera högtalarnyheter den senaste tiden. En av dem är S10EQ, en 10-tums subwoofer med 400-watts förstärkare och kalibrering med hjälp av mikrofonen i mobiltelefonen.

 

Klipsch Atmos

Foto: Klipsch
Foto: Klipsch

Klipsch har också lagt beslag på ett Innovations-pris: de är äntligen färdiga med sin Atmos-kompatibla version av Reference Premiere-serien. Högtalarna ser precis som toppmodellen RP-280, men har ett större kabinett och inbyggda höjdkanaler på toppen.

Annons

 

LG 77G6 Premium HDR OLED TV

Foto: LG

Foto: LG

LG har lyckats ta OLED-tekniken ett steg till, med en bildpanel som har tillräckligt hög ljusstyrka för att uppfylla den nya HDR Premium-standarden. Den rekordtunna toppmodellen 77G66 är 77 tum stor och helt platt. Den har inbyggd soundbar-högtalare och LG:s uppdaterade WebOS 3.0-gränssnitt med en utökad ”Smart Home”-funktionalitet som kan kommunicera med olika typer av enheter som är anslutna till hemnätverket.

Annons

 

Netatmo Presence

Foto: Netatmo
Foto: Netatmo

Netatmo Presence är en avancerad övervakningskamera för utomhusbruk som kan se skillnad på människor, djur och fordon. Den är tänkt att monteras vid ytterdörren, garageporten och registrera och rapportera om någon närmar sig. Eftersom kameran är inkopplad på nätverket kan man när som helst se vem – eller vad – som närmar sig.

 

US Smart Beam Laser

Annons

Foto: SK Telecom

Foto: SK Telecom

UO Smart Beam Laser är en pytteliten laserprojektor. Den lilla kuben är bara 55 millimeter stor men kan ändå projicera en ljusstark bild på uppemot 100 tum.

 

Belkin laddstation

Annons
Foto: Belkin
Foto: Belkin

Belkins nya laddstation är gjord speciellt för iPhone och Apple Watch. Den har en justerbar Lightning-kontakt samt en egen ”laddnings-puck” till Apple Watch. Med den går det att ladda båda enheterna, samtidigt som man har en bra synvinkel mot skärmarna.

 

Deeper Fishfinder

Foto: Belkin
Foto: Belkin

Gillar du att fiska? Deeper Fishfinder är en smart sonar som kommunicerar med smartmobilen. Den är gjord för att lokalisera fisk samtidigt som den ger information om djup, botteninformation och temperatur i både söt- och saltvatten.

 

TempTraq

Foto: TempTraq
Foto: TempTraq

Teknikfeber? TempTraq är en Bluetooth-termometer som ser ut som ett plåster. Med hjälp av en app går det att logga barnets temperatur dygnet runt.

 

Ecoisme strömmätare

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annons

Ecoisme är en mätare som kan identifiera olika apparater som är anslutna till husets elnät. På så sätt kan man mäta strömförbrukningen och få tips om hur man sänker elräkningen.

 

HP Envy

Foto: HP
Foto: HP

HP Envy är en toppmodern, stationär allt-i-ett-PC med böjd QHD+-skärm.

 

iWear Wireless

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vuzix iWear Wireless är inga VR-glasögon utan ett par så kallade ”videohörlurar” som gör att man till exempel kan titta på video från mobilen i lugn och ro utan att störa andra. Helt enkelt en personlig, trådlös hemmabio!

 

JBL Reflect Aware

Foto: JBL
Foto: JBL

Reflect Aware är öronsnäckor med inbyggd brusreducering som går att ställa in för olika omgivningar (till exempel trafik). Hörlurarna är gjorda för iPhone/iPad och hämtar både signal och ström från Lightning-kontakten.

 

Sennheiser Orpheus

Foto: Sennheiser
Foto: Sennheiser

Sennheisers nya version av flaggskeppet Orpheus har väckt uppmärksamhet även i USA. Det handlar om några av världens allra bästa och dyraste hörlurar, så bra att de helt enkelt måste höras!

 

Lily

lily-460x259

Den redan berömda drönaren Lily tycks nu bli verklighet. Det är en drönarhelikopter med inbyggd kamera som följer efter och filmar dig när under tiden du ägnar dig åt dina favoritsysselsättningar.

 

Somatic Robotic Bartender

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi har alla provat espressomaskinen, nu kommer drinkmaskinen. Somabar Robotic Bartender är precis som namnet antyder en robot-drinkblandare. Med hjälp av wifi-anslutning och avancerade sensorer kan den blanda ihop ingredienser (sprit och groggvirke får du köpa själv) till en perfekt cocktail. Somabar har till och med utvecklat en särskild app som gör att du kan dela med dig av drinkrecepten till andra!

 

Little Bird sexleksak

Foto: E.Sensory
Foto: E.Sensory

Little Bird är en så kallad ”smart vibrator” som kan fjärrstyras från en app! Tillverkaren E.Sensory vill synkronisera vibratorn med erotiska e-böcker och ge författarna en möjlighet att bestämma när vibrationer ska inträffa så att de sker ”i harmoni” med bokens innehåll. 50 Shades of Grey blir aldrig sig lik igen …

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Annons
Annons

Läs också

Samsung släpper många nya TV-modeller under mars/april.
Nytt år, ny TV? LG meddelar att de börjar rulla ut årets nya TV-modeller redan i mars.
Kinesiska Xiaomi vill göra intryck på TV-marknaden med en ny 75-tums Android-TV.
Nytt för i år: Philips bästa LCD-skärmar utrustas med avancerad MiniLED-bakbelysning!
Disney skakar själva fundamentet för biografernas exklusiva filmmonopol.
En ny, häftigare version av Samsungs superbreda gaming-monitor ska vara på väg.
Kom bara ihåg att välja versionen med stereoljud.
Samsung släpper många nya TV-modeller under mars/april.
0-100 km/h på mindre än 5 sek, fyrhjulsdrift och 420 km räckvidd.
Nu kan Lyngdorfs flaggskeppsförstärkare spela högupplösta MQA-ljudfiler från bland annat Tidal.
Billig entrébiljett till analog fotografering.
Historisk Golden Globe till avliden stjärna.
Amazons strömningstjänst erbjuder mer exklusivt innehåll till nordiska kunder och påbörjar ett samarbete med ErosSTX.
Over-the-air gör det enklare att fixa småfel i XC40 Pure Electric P8.
Efter ett långt corona-uppehåll är väntan (snart) över – här är trailern till den fjärde säsongen.
Mobilen är stor och läcker – och vi får nog aldrig se den i Sverige.