Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

3D-ljud från McIntosh

Är det dags att uppgradera hemmabion så verkar den nya processorn från McIntosh med 3D-ljud och 4K-video säkert lockande.

Skrivet av / 2016-01-07 - 14:15
3D-ljud från McIntosh

Den massiva hemmabioprocessorn MX122 stöder naturligtvis Dolby Atmos och ska även klara DTS:X och Auro-3D. Då kan man skruva upp högtalare i taket och få samma tunga atmosfäriska ljud i hemmabion som de bästa biografsalongerna. Den nya Star Wars-filmen är en av filmerna som har det nya Atmos-ljudet, tänk på det nästa gång du går på bio.

McIntosh-processorn klarar 3D-ljud med upp till 7.2.4 kanaler – där den sista siffran 4 anger antalet takhögtalare.

Foto: McIntosh

Foto: McIntosh

MX122 klarar 4K-video och skalar upp vanlig Blu-ray till 4K-kvalitet på egen hand. På baksidan finns milt sagt gott om kontakter, bland annat sju HDMI-ingångar med HDR-stöd (stort dynamiskt omfång) och balanserade utgångar till alla kanaler.

Processorn kan också kopplas till musikbiblioteket på en NAS-disk och strömma musik trådlöst via Bluetooth och AirPlay.

I USA är priset 7 000 dollar.

Foto: McIntosh
Foto: McIntosh

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen