Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Behagliga belysningsnyheter från Philips Hue

Somna till en simulerad solnedgång och vakna till en digital gryning. Munblåsta myslampor med hållbara socklar finns också bland nyheterna.

Av / 2024-06-18 - 17:38
Behagliga belysningsnyheter från Philips Hue

Mitt i det blåglödande kaoset av skärmar och frestelser kan det vara svårt att få en god natts sömn. Det vill Signify, företaget bakom Philips Hue, hjälpa till med. Sommarens belysningsinnovationer är bekväma, hållbara och sömnvänliga.

Philips Hue Twilight sängbordslampa (artikelbilden) är utformad för att stödja din dygnsrytm. Med två individuellt reglerbara ljuskällor – ett primärt framljus och ett bakljus med så kallad ColorCast – ska den efterlikna färgpaletten i himlens morgon- och kvällsljus.

Philips Hue Twilight har ljusscener som ”Arise” och ”Sleepy”. Den senare startar ett godnattprogram som simulerar en solnedgång med en rik blandning av röda toner. Uppvakningsprogrammet låter användaren vakna upp till morgonsolens färger.

Lightguide är munblåsta lampor av glas. (Foto: Signify / Philips Hue)

De nya Philips Hue Lightguide-lamporna fortsätter att ha ett naturligt utseende. Lamporna är munblåsta och finns i olika former och storlekar: Small Globe, Large Globe, Triangle, Edison och Ellipse. Lamporna kan lysa i miljontals nyanser av vitt och färgat ljus och styrs naturligtvis med Philips Hue-appen.

Lightguide-lamporna kan förvandlas till bordslampor med hjälp av 3D-printade socklar. (Foto: Signify / Philips Hue)

Lightguide-lamporna kan kombineras med de nya Philips Hue 3D-printade socklarna för att förvandlas till bordslampor. Socklarna är 3D-utskrivna i hållbara, biologiska material.

För indirekt stämningsbelysning finns Philips Hue Solo-lightstrip i varianterna 3 m, 5 m och 10 m. Ljusremsorna kan kortas av efter behov. Ljusstyrkan är 1 700 lumen och ljusremsan kan hantera både färgat och vitt ljus.

Philips Hue Solo. (Foto: Signify / Philips Hue)

Andra nyheter är taklamporna Philips Hue Datura och Philips Hue Tento. Båda ger både vitt och färgat ljus. Lamporna är runda och finns i olika diametrar. Philips Hue Slim är en infälld spotlight med upp till 1 150 lumen. Det finns också nya GU10-lampor med högre energieffektivitet och en livslängd på 25 000 timmar. Den tidigare versionen hade endast 15 000 timmars livslängd.

929003823201-8720169330740​-Philips-Hue-Tento-Slim-Ceiling-​ Philips Hue Datura round - lifestyle Philips Hue Gu10 - lifestyle Philips Hue Slim Recessed light in white - lifestyle
<
>
Philips Hue Datura. (Foto: Signify / Philips Hue)

Pris och tillgänglighet

Philips Hue Twilight kostar 3 229 kronor.
Philips Hue Lightguide kostar mellan 929 och 1 159 kronor. 3D-printade socklar kostar 689 kronor.
Philips Hue Solo lightstrip kostar 819 kronor för 3 meter.
Philips Hue GU10 White and Colour Ambiance kostar från 749 till 1 269 kronor per förpackning.
Ovanstående är tillgängliga nu. Philips Hue Tento kommer att finnas tillgänglig senare i sommar och kostar från 819 till 2 299 kronor, beroende på storlek.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

L&B Home fyller år!

Här är de mest lästa artiklarna under 2023

Här är testerna ni läste mest under 2023

Black Week: Leta efter årets bästa produkter!

L&B Home utser Årets bästa produkter 2023-2024

Välkommen hem!

Rulla till toppen