data-srcset

IFA 2019: Sonys nya bärbara musikspelare

Musikspelaren NW-ZX507 utlovar lyxljud i fickformat.

Sonys tanke med NW-ZX507 är att man ska få mycket bättre ljud än man får från mobiltelefonen. Innanmätet är kostsamt, med en DAC som stöder både högupplöst PCM och det speciella DSD-formatet, och med fysiskt åtskilda digitala och analoga kretsar. Påkostade kondensatorer har de också använt, allt för att återge musiken med bättre ljud.

Android

Musikspelaren kör Android, så att du kan strömma musik från antingen Spotify, Tidal eller vad som helst, och har du ett par hörlurar som stöder Bluetooth-kodeken LDAC (då är det troligast att de kommer från Sony), så kan du överföra ljudet i princip utan förluster från spelaren till hörlurarna.
Skärmen är 3,6 tum stor och har pekfunktion för enklare manövrering. Både USB C-kontakt och micro SD-kortläsare finns (det inbyggda minnet är på 64 GB) och batteriet räcker till 20 timmars uppspelning.
NW-ZX507 blir inte billig, räkna med någonstans i trakterna av 8 000 kronor när den kommer i november.

Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Läs också

 data-srcset

JBL satsar på radio

Nej då, linjär radio är inte alls dött. Det tänker JBL bevisa med två nya bärbara radioapparater: Tuner 2 och Tuner XL.

 data-srcset

Anpassa ditt gaming-ljudkort

Nej, det heter inte Pure Edition för att RGB-ljuset är bortplockat på Sound BlasterX AE-5 Plus. Tvärtom, här är det ljus på alla håll och kanter!