Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

OnePlus lanserar två nya Nord-mobiler

Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.

Av / 2022-05-19 - 16:57
OnePlus lanserar två nya Nord-mobiler

I dag har OnePlus presenterat tre nya medlemmar i Nord-familjen: de två mobiltelefonerna OnePlus Nord 2T och OnePlus Nord CE 2 Lite samt de trådlösa öronpropparna OnePlus Nord Buds, som är den första ljudprodukten i den budgetvänliga Nord-serien.

Läs också Crouching tiger, hidden dragon OnePlus 10 Pro och Xiaomi 12 Pro kostar lika mycket och riktar sig mot samma användare. Här kan du läsa vilken av de två kinesiska mobilerna du ska köpa.

OnePlus Nord 2T

Vi var mer än förtjusta i OnePlus Nord 2 och nya OnePlus Nord 2T är tänkt som en uppdaterad och förbättrad version av den utmärkta mellanklassmobilen. Den har bland annat samma 80W SUPERVOOC-laddningssystem som OnePlus 10 Pro, ett uppgraderat MediaTek Dimensity 1300-chipset och en uppdaterad 32 Mp-frontkamera samt OxygenOS 12.1.

Med 80W SUPERVOOC ska det inte ta mer än 27 minuter att ladda 4500 mAh-batteriet i OnePlus Nord 2T.

Dessutom har telefonen en trippelkamera på baksidan, som består av en 50 Mp Sony IMX766-sensor med optisk bildstabilisering, en 8 Mp-ultravidvinkelkamera med 120-graders synfält och ett 2 Mp-monoobjektiv.

OnePlus Nord 2T
(Foto: OnePlus)

Sonys 50 Mp-sensor IMX766 är noga utvald på grund av sina 1/1,56 tum stora sensorer och 1,0 um-pixelstorlek samt OIS-stöd, förklarar OnePlus i sitt pressmeddelande.

Och tack vare en uppdaterad Nightscape-funktion samt AI-funktioner i chipsetet från MediaTek är mobilen den bästa någonsin från OnePlus på att ta skarpa och detaljerade bilder även i svagt ljus, lovar tillverkaren.

På framsidan är OnePlus Nord 2T utrustad med en 32 Mp-kamera, samma som man hittar i OnePlus 10 Pro.

Skärmen är på 6,43 tum stor och av AMOLED-typ. Den har FHD+-upplösning och en uppdateringsfrekvens på 90 Hz samt stöd för HDR10+.

Under skärmen hittar vi ovan nämnda MediaTek Dimensity 1300-processor samt upp till 12 GB RAM och upp till 256 GB lagringsutrymme.

OnePlus Nord 2T
(Foto: OnePlus)

Hela härligheten drivs av Android 12 och OnePlus eget gränssnitt, OxygenOS i version 12.1.

OnePlus Nord 2T börjar säljas nästa vecka, 24 maj, och har riktpriset 4 700 kronor för modellen med 8 GB RAM och 128 GB lagring. Den stora versionen med 12 GB RAM och 256 GB lagring kostar en dryg femhundring mer. Mobilen finns i färgerna Grey Shadow och Jade Fog.

OnePlus Nord CE 2 Lite

I den lite billigare änden av prisskalan hittar vi OnePlus Nord 2 CE Lite, som är en tunnare och nedbantad version av OnePlus Nord CE 2, som vi testade för några månader sedan.

Den nya budgetmobilen har Snapdragon 695-processor, 8 GB RAM och 128 GB inbyggt lagringsutrymme. Batteriet är på hela 5000 mAh och telefonen har även 33-watts SUPERVOOC-laddning.

Nord CE 2 Lite får nöja sig med en LCD-skärm på 6,59 tum och FHD+-upplösning. Däremot stöds en uppdateringsfrekvens på 120 Hz.

OnePlus Nord CE 2 Lite
(Foto: OnePlus)

På baksidan av mobilen finns ett trippelkamerasystem med bland annat en huvudsensor på 64 Mp och en djupsensor på 2 Mp. Frontkameran har 16 Mp.

Även här drivs hela härligheten av Android 12 samt OnePlus eget gränssnitt, OxygenOS i version 12.1.

OnePlus Nord CE 2 Lite finns i två färger, Blue Tide och Black Dusk, som båda påstås vara tåliga mot fingeravtryck och fläckar. Mobilen finns att köpa i butik från 24 maj till ett rekommenderat pris på 3 5090 kronor.

OnePlus Nord Buds

Och för första gången har en helt annan produkttyp letat sig in i OnePlus Nord-serie. Nämligen OnePlus Nord Buds, som enligt pressmeddelandet är utrustad med 12,4 mm dynamiska titan-element, som påstås vara speciellt utvalda av OnePlus ingenjörer för sin fylliga bas och knivskarpa diskant.

OnePlus Nord Buds stöder – liksom OnePlus Buds Z2 – rumslig ljudteknik från Dolby Atmos, som levererar 3D-ljud med kompatibla filmer, musik och spel. Nord Buds är utrustad med fyra mikrofoner som filtrerar bort oönskat bakgrundsbrus från samtal.

OnePlus Nord Buds
(Foto: OnePlus)

På en enda laddning ger OnePlus Nord Buds sammanlagt 30 timmars musik i propparna och det medföljande fodralet, lovar OnePlus.

Öronpropparna har Bluetooth 5.2 och är IP55-certifierade, så de tål lite regn eller svett, och de har en nanobeläggning som skyddar mot rost.

OnePlus Nord Buds släpps precis som mobiltelefonerna 24 maj. De kostar 600 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Så här ser Sonos första hörlurar ut

Din egen personliga hemmabioupplevelse

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

Rulla till toppen