Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Beosound A5 Spaced Aluminium

Beosound A5 finns nu tillgänglig med en front i aluminium. Och det som ser ut som 3500 hål är raka motsatsen.

Skrivet av / 2023-10-26 - 10:57
Beosound A5 Spaced Aluminium

Den bärbara högtalaren Beosound A5, som vår entusiastiska testare Geir Nordby beskrev som ”en spelande handväska”, finns nu tillgänglig i en tredje version. Där de två första versionerna hade naturliga ytor i vävda pappersfibrer respektive mörka eklameller, har den nya Beosound A5 Spaced Aluminium en mer omedelbart igenkännbar, industriell aluminiumfinish.

(Foto: Bang & Olufsen)

Med flit säger vi omedelbart – eftersom formgivarna i Struer har roat sig med att utmana sina egna gränser för metallarbete. Det som ser ut som en perforerad metallfront är faktiskt motsatsen. ”Vid närmare granskning visar sig ’hålen’ vara mer än 3 500 små aluminiumskivor som är monterade ’svävande’ på en mörk och akustiskt transparent bakgrund.

B&O har utmanat sig själva när det gäller aluminium. (Foto: Bang & Olufsen)

”Normalt är den cirkulära formen det hål där ljudet strömmar genom högtalarens front, men här har vi vänt på idén och gjort den cirkulära formen till den centrala attraktionen där ljudet strömmar ut runt”, säger Michael Henriksson, Vice President Product Marketing.

Beosound A5, som lanserades i april 2023, är tänkt som ett mellanting mellan portabelt och hemmabaserat ljud. Den är utformad för att enkelt kunna bäras från rum till rum, och tack vare en IP65-certifiering kan den också tas med utomhus.

Nya funktioner på gång

Förutom ett nytt utseende för Beosound A5 i Spaced Aluminium planeras nya mjukvaruuppdateringar för den bärbara högtalaren. Uppdateringarna kommer att öppna upp för nya möjligheter via Bang & Olufsens mjukvaruplattform Mozart.

Läs också Fantastisk bärbar högtalare gör sommaren ännu dyrbarare Bang & Olufsens bästa bärbara högtalare är fantastisk på nästan alla sätt.

Automatisk stereoparning via ultrabredbandsteknik aktiveras i den nya programuppdateringen, vilket innebär att två Beosound A5-högtalare automatiskt kan paras ihop när de är inom räckhåll för varandra. Med hjälp av Bang & Olufsen-appen kan Beosound A5 också integreras sömlöst i ett Bang & Olufsen-system.

Tillgänglighet och pris

Den avancerade designen har ett pris. Beosound A5 Spaced Aluminium lägger till en tredjedel på priset för den redan dyra bärbara högtalaren. Den är tillgänglig nu för 14 999 kronor.

Beosound A5 Spaced Aluminium. (Foto: Bang & Olufsen)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Black Week 2023: De bästa soundbar-klippen

Magico krymper flaggskeppet

Sonos tempel i Elgiganten

B&O-högtalare med 3500 svävande aluminiumprickar

Instegsmodell med X-faktor

Sonus faber Duetto lanserad

Ny godbit från Bowers & Wilkins och McLaren

Slimmad högtalare i Formel 1-klassen

Scansonic kommer ge dig gåshud

Om du inte har råd med de stora Goldmund

Tivoli Audio lanserar ny högtalare - utan radio

Officiellt: JL Audio är nu en del av Garmin

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen