TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Tamron 18-300mm F3.5-6.3 Di III-A VC VXD

Men den går inte att köpa ännu

Tamron är en slags specialist på extrema zoomobjektiv, och har under ett antal år gjort zoom som denna till spegelreflexkameror. Denna däremot, är tillverkad för Sony APS-C kameror som a6600, och Fujifilms systemkamera i X-serien.

Tamron 18-300mm F3.5-6.3 Di III-A VC VXD, som är den fullständiga beteckningen motsvarar alltså en 27-450 mm zoom (16,6x) – jämfört med 35-fullformat, ganska extremt alltså. Från vidvinkel till kraftigt tele med en kvick vridning på zoomringen är inte helt vanligt.

Men här får man ett objektiv som funkar till det mesta, det perfekta reseobjektivet skulle man kunna säga, men inte om man planerar att resa i en snar framtid. Tamron-zoomen finns nämligen inte i butik förrän senare under 2021, och därmed är inte heller priset satt.

Ljusstyrkan på f3.5-6,3, är som vanligt för denna typ av objektiv, relativt moderat. Men man får Tamrons kvicka VXD linjära VXD-fokusmotor, optisk stabilisering, vädertåligt och nära räckvidd på 15 cm (1:2) med v18mm brännvidd.

Frontelementet har en flourbeläggning och zoomringen kan låsas.

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.