Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Tamron 18-300mm F3.5-6.3 Di III-A VC VXD

Men den går inte att köpa ännu

Tamron är en slags specialist på extrema zoomobjektiv, och har under ett antal år gjort zoom som denna till spegelreflexkameror. Denna däremot, är tillverkad för Sony APS-C kameror som a6600, och Fujifilms systemkamera i X-serien.

Tamron 18-300mm F3.5-6.3 Di III-A VC VXD, som är den fullständiga beteckningen motsvarar alltså en 27-450 mm zoom (16,6x) – jämfört med 35-fullformat, ganska extremt alltså. Från vidvinkel till kraftigt tele med en kvick vridning på zoomringen är inte helt vanligt.

Men här får man ett objektiv som funkar till det mesta, det perfekta reseobjektivet skulle man kunna säga, men inte om man planerar att resa i en snar framtid. Tamron-zoomen finns nämligen inte i butik förrän senare under 2021, och därmed är inte heller priset satt.

Ljusstyrkan på f3.5-6,3, är som vanligt för denna typ av objektiv, relativt moderat. Men man får Tamrons kvicka VXD linjära VXD-fokusmotor, optisk stabilisering, vädertåligt och nära räckvidd på 15 cm (1:2) med v18mm brännvidd.

Frontelementet har en flourbeläggning och zoomringen kan låsas.

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.