TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Tamron 150-500mm f5-6.7 Di III VC VXD

Blir billigare än Fujifilms motsvarande zoom.

forfatter
Publicerad 2022-09-24 - 15:13

Att det finns flera objektiv att välja mellan från andra tillverkare än själva kameratillverkaren är inget nytt. Men att det finns en relativt ljusstark telezoom från någon annan än Fujifilm – till Fujifilm X – är en stor nyhet. I dubbel bemärkelse.

Tamron 150–500mm f5-6.7 Di III VC VXD, är ett billigare alternativ till Fujis egen XF 150–600mm, bara med en något kortare brännvidd och med bättre ljusstyrka.

Tamron-varianten passar alla Fujifilm X-kameror och är ett kompakt (210 mm) och mångsidigt alternativ till XF 150–600mm f5. 6–8 R LM OIS WR, som vi nyligen testade på Fujifilm X-H2S.

TAMRON 150-500MM F/5-6.7 DI III VC VXD FUJI X. Foto: Tamron

Tamron-zoomen har ett zoomlås, inbyggt Arca-Swiss stativfäste med snabbkoppling och Tamrons VXD linjära fokusmotor. Zoomringen kan låsas genom att skjuta zoomringen fram och tillbaka och har Tamrons tre VC-inställningar för bildstabilisatorn, standard, inramningsprioritet.

Den optiska konstruktionen innehåller 25 linselement i 16 grupper, inklusive en XLD (Extra Low Dispersion), fem LD (Low Dispersion) och två hybrid-asfäriska element för bättre ljuskontroll och korrigering av kromatisk aberration. Objektivet har också BBAR-G2-beläggning som minskar ghosting och reflektioner, samt en närgräns på 60 cm vid 150 mm och 180 cm vid 500 mm.

TAMRON 150-500MM F/5-6.7 DI III VC VXD FUJI X. Foto: Tamron

Tamron-objektivet börjar säljas under oktober för 17 590 kr.

TAMRON 150-500MM F/5-6.7 DI III VC VXD:

  • Kompakt ultratele-zoomobjektiv
  • Fantastisk bildkvalitet
  • Utrustad med MF SPEED-koppling som är praktisk vid manuell fokusering
  • Snabb autofokus
  • Väderbeständig konstruktion
  • Motljusskydd med flexibel, skyddande front

 

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

Fujifilm XF 150-600mm f5.6-8 R LM OIS WR

Grym telezoom för Fuji-fotografer

Den nya 150–600 mm-zoomen är förbluffande liten – och lika förbluffande kompetent.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

lbpluss
Telezoom för Leica SL Relativt prisvärd zoom för naturfotografer.
lbpluss
Drönare for Reels-videor En liten detalj skiljer DJI Mini 3 från andra drönare.
lbpluss
Det här objektivet ger tvättäkta biofilm Hur får Hollywoodfilmer sitt dramatiska och filmiska utseende? Svaret är anamorfiska objektiv. Det här från Sirui har dessutom många råd med.
lbpluss
Briljant videokamera för proffs Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 är en sagolik kamera för seriösa filmskapare. Men är den inte lite för lik sin storebror – även prismässigt?
Följ Ljud & Bild