Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Supertele från Nikon

Den här värstingen är Nikons nya zoomobjektiv AF-S NIKKOR 200–400mm F/4G ED VR II. Bakom den vanvettigt långa beteckningen döljer sig en 2x telezoom som har fått flera uppgraderingar för att utöka prestanda.

Av / 2010-04-28 - 07:43
Supertele från Nikon


Objektivet är en ny version av AF-S VR Nikkor 200–400 mm f/4G IF-ED som fått en ordentlig genomgång. Utseendet må vara snarlikt men på insidan har det nya objektivet utrustats med en förbättrad optisk bildstabilisator som ska göra det möjligt att ta bilder med fyra steg kortare slutartider än om man tagit dem utan bildstabilisator.

Zurab Kiknadze, produktchef för objektiv på Nikon Europe, säger att de snabba framstegen inom optisk teknik och Nikons fortsatta strävan efter att erbjuda marknadsledande produkter har lett till de senaste uppdateringarna.

”Genom sina extrafunktioner och förbättrade specifikationer ger AF-S NIKKOR 200–400 mm F/4G ED VR II optimala resultat och gör det möjligt för till och med de mest krävande proffsfotografer att fotografera utan kompromisser”, tillägger han.

Nikon har lagt på sin Nano Crystal Coating-antireflexbeläggning som påstås vara ännu bättre på att dämpa ströljus och ljusfläckar, och fyra ED-linselement ska minska risken för reflexer och färgbrytningar. Objektivet har en tystgående Silent Wave-fokusmotor.

Objektivet väger 3,4 kilo och är 37 cm långt och naturligtvis skyddat mot fukt och smuts. Priset är närmare 70 000 kronor.

www.nikon.se
 
 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Ljusstark och kompakt zoom

Först med 8K-video

Flexibel monopod

Panasonic uppgraderar Lumix S5IIX

Flyg drönare med sticka och glasögon

Ljusstarkt och lätt 50 mm

Superzoom som klarar allt

Nya versioner av en av våra favoriter

Världens coolaste analoga snabbkamera?

Nikon Z9 får nya funktioner

Seriös fotoutrustning från Leica

Gammalt filmformat får en renässans

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen