TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Supertele från Nikon

Den här värstingen är Nikons nya zoomobjektiv AF-S NIKKOR 200–400mm F/4G ED VR II. Bakom den vanvettigt långa beteckningen döljer sig en 2x telezoom som har fått flera uppgraderingar för att utöka prestanda.

forfatter
Publicerad 2010-04-28 - 07:43


Objektivet är en ny version av AF-S VR Nikkor 200–400 mm f/4G IF-ED som fått en ordentlig genomgång. Utseendet må vara snarlikt men på insidan har det nya objektivet utrustats med en förbättrad optisk bildstabilisator som ska göra det möjligt att ta bilder med fyra steg kortare slutartider än om man tagit dem utan bildstabilisator.

Zurab Kiknadze, produktchef för objektiv på Nikon Europe, säger att de snabba framstegen inom optisk teknik och Nikons fortsatta strävan efter att erbjuda marknadsledande produkter har lett till de senaste uppdateringarna.

”Genom sina extrafunktioner och förbättrade specifikationer ger AF-S NIKKOR 200–400 mm F/4G ED VR II optimala resultat och gör det möjligt för till och med de mest krävande proffsfotografer att fotografera utan kompromisser”, tillägger han.

Nikon har lagt på sin Nano Crystal Coating-antireflexbeläggning som påstås vara ännu bättre på att dämpa ströljus och ljusfläckar, och fyra ED-linselement ska minska risken för reflexer och färgbrytningar. Objektivet har en tystgående Silent Wave-fokusmotor.

Objektivet väger 3,4 kilo och är 37 cm långt och naturligtvis skyddat mot fukt och smuts. Priset är närmare 70 000 kronor.

www.nikon.se
 
 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Spela in 4K-innehåll med Nikon Z30 Vloggare och innehållsleverantörer har fått ett nytt verktyg.
Ny kamera till semestern? Kolla in vår topp 10-lista. En bra kamera ger dig bättre bilder, ta med en av dessa på årets semester.
Nya stabilisatorer från DJI DJI RS 3 Pro är anpassad för systemkameror.
Fickskrivare för sommarfoton Skapa dina egna foton direkt från appen och skriv ut.
Exklusiv analog Leica Om du älskar analog fotografering kan Leica M-A Titan vara något för dig.
Snart kommer Lumix GH6 att bli ännu bättre Med en ny firmwareuppdatering kan Lumix GH6 skicka video av ännu högre kvalitet till den externa inspelaren.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend