Nyhet

Landskapszoom

Kompakt och lätt med bildstabilisator.
forfatter

I och med nya RF 14-35mm F4 L IS USM har Canon täckt in de viktigaste brännvidderna för optik till den spegellösa EOS R-serien med fullformatkameror

Kompakta RF 14-35mm är ännu vidare än den klassiska 16–35 mm-zoom, de två extra millimetrarna betyder mycket för fotografer som inte kan få det för brett.

Zoomen har en integrerad 5,5-stegs bildstabilisator och på en EOS R5 eller R6 kan man åstadkomma 7 steg genom att kombinera kamerans och objektivets stabilisering.

RF 14-35mm F4 L IS USM är vädertätat och har en programmerbar kontrollring, Canons Nano USM-fokussystem samt en närgräns på ytterst användbara 20 cm.

Priset blir 20 000 kronor när objektivet släpps i september 2021.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.