Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Sony ZV-1 går live

Sony-kameran strömmar ljud och video i 4K.

När Covid-19 skickade hem folk och tvingade dem att arbeta hemifrån upptäckte ett par kloka hjärnor att man kunde använda sin kamera som webbkamera. Då fick man mycket bättre bild och tydligare ljud än med den bärbara datorns inbyggda kamera.

Nu kan man göra samma sak med Sony ZV-1, som är en videokamera i fickformat.

Man laddar ner ny firmware till kameran, som pluggas in datorns USB-port. Sedan är det bara att gå live i Teams, på Zoom eller i sociala medier med mycket bättre ljud- och bildkvalitet.

Om man dessutom har en Xperia-mobil från Sony kan den anslutas trådlöst till Sony ZV-1 och användas som sekundär skärm.

Sony flörtar med influencers Sony ZV-1 är mer videokamera än stillbildskamera. Inte så dumt.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.