TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Sony ZV-1 går live

Sony-kameran strömmar ljud och video i 4K.

När Covid-19 skickade hem folk och tvingade dem att arbeta hemifrån upptäckte ett par kloka hjärnor att man kunde använda sin kamera som webbkamera. Då fick man mycket bättre bild och tydligare ljud än med den bärbara datorns inbyggda kamera.

Nu kan man göra samma sak med Sony ZV-1, som är en videokamera i fickformat.

Man laddar ner ny firmware till kameran, som pluggas in datorns USB-port. Sedan är det bara att gå live i Teams, på Zoom eller i sociala medier med mycket bättre ljud- och bildkvalitet.

Om man dessutom har en Xperia-mobil från Sony kan den anslutas trådlöst till Sony ZV-1 och användas som sekundär skärm.

Sony flörtar med influencers Sony ZV-1 är mer videokamera än stillbildskamera. Inte så dumt.
LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.