Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

DJI Avata 2 FPV-drönare

Bättre bilder och längre flygtid.

Av / 2024-04-12 - 11:04
DJI Avata 2 FPV-drönare

De kallas FPV-drönare (First Person View) och ger dig kameravinkeln från drönaren live i ett par glasögon (goggles), som du bär på huvudet. Med nya Avata 2 från DJI kan du göra videoinspelningar som inte är så lätta att göra med en vanlig drönare.

Med DJI Goggles 3 ser man det som kameran på drönaren ser. Då är det lättare att följa till exempel en skidåkare, en surfare eller någon på en mountainbike, och drönaren kan dyka, flippa och rulla under inspelning. Flygakrobatiken styrs med joysticken RC Motion 3, där man kan välja 360-graders flip eller roll, och 180-graders driftning runt motivet.

Foto: DJI

Glasögonen, som kallas DJI Goggles 3, har justerbar dioptri för fokus med två mikro-OLED-paneler, med 10-bitars färger och en uppdateringsfrekvens på upp till 100 Hz.

Det finns små kameror på utsidan av glasögonen, så att man även kan se omgivningen runt drönaren – Real World Pip (Picture in picture), och det ger operatören mycket bättre kontroll än om hen bara ser kamerafeeden.

RockSteady bildstabilisator

Foto: DJI

Kameran använder en ny 1/1,3 tums CMOS-bildsensor med 12 megapixlar, och har en bildvinkel på 155 grader. Kameran vibrerar inte heller, i och med drönarens RockSteady bildstabilisator, och med gyroflow kan man stabilisera filmerna ännu mer under redigering.

Fly More Combo

Foto: DJI

Drönaren har även DJI:s turtle mode, som vänder på drönaren om den faller på ryggen, så att den kan flyga vidare eller återvända hem. Säkerheten säkerställs med en knapp på stickan som stoppar drönaren vid behov. Flygtiden uppges vara upp till 23 minuter, och med Fly More Combo får man tre batterier i paketet, och en snabbladdare.

Avata 2 med Goggles 3 och RC Motion 3. Foto: DJI

Video kan lagras internt på ett 46 GB minneskort, som har plats för cirka 90 minuter 1080p/60fps video. Drönaren kan skicka videoströmmen live på ett avstånd på upp till 13 km, i 1080p/100fps HD-bildkvalitet, med en bithastighet på upp till 60Mbps.

Pris

DJI Avata 2 kan levereras som en Fly More Combo med ett batteri, för 11 799 SEK, och inkluderar DJI Avata 2, DJI Goggles 3 och DJI RC Motion 3. Med tre batterier, en tvåvägs laddningshub och väska kostar paketet 13 999 SEK.

Foto: DJI
Läs också Som att sitta i cockpit Med den här drönaren kan du göra helt otroliga videor. Men först måste du lära dig att flyga.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Äntligen kommer det mer optik för Canon

Kraftfull retroblixt

DJI ger manuella objektiv autofokus

Professionell video på iPhone

Ljusstark och kompakt zoom

Först med 8K-video

Flexibel monopod

Panasonic uppgraderar Lumix S5IIX

Flyg drönare med sticka och glasögon

Ljusstarkt och lätt 50 mm

Superzoom som klarar allt

Nya versioner av en av våra favoriter

Ljud & Bild
Rulla till toppen