Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Fujifilm Instax Mini 99: Kul med en analog snabbkamera

Fujifilms mest avancerade analoga snabbkamera hittills är Instax Mini 99. Med en mängd nya och spännande funktioner.

Av / 2024-03-22 - 11:01
Fujifilm Instax Mini 99: Kul med en analog snabbkamera

Fujifilm Instax Mini 99 är efterföljaren till den över tio år gamla Instax Mini 90. Bland de mest intressanta nya funktionerna är möjligheten att ändra färgprofilen på dina foton. Detta görs genom en speciell färgkontrollratt på kamerans ovansida, som gör att du kan välja mellan sju olika profiler. Dessa inkluderar neutral, blekt grön, varm ton, ljusblå, mjuk magenta, sepia och en ströljuseffekt. För att uppnå dessa färgprofiler har interna LED-lampor placerats inuti kameran för att påverka exponeringen av bilderna. Vi talar med andra ord om mycket modern funktionalitet i en analog kamera.

fujifilm_instax_mini_99_2-topaz
Foto: Fujifilm

Många inställningar

Förutom färgkontrollratten har Instax Mini 99 flera andra manuella kontroller. Du kan justera exponering och blixt, och använda kamerans inbyggda fotolägen: Sportläge med ökad slutartid för att ta bra och skarpa aktivitetsbilder, dubbelexponering som kombinerar två bilder till en och ett så kallat Bulb-läge som ökar mängden ljus som släpps in när du tar bilden, vilket ger en ljusare effekt på bilden.

Läs också Kul bilder på direkten Det är inte bildkvaliteten som gör att instant-kameror är så populära. Utan glädjen att hålla bilderna i handen.

Det finns också en självutlösare och en knapp för att slå på och av vinjettering. Kameran har också en traditionell display som visar kamerans inställningar och hur många bilder som finns kvar i kassetten.

Mini99_controls-topaz 1100279_instax_mini_99_3-topaz 1100279_instax_mini_99_4-topaz 1100279_instax_mini_99_5-topaz 1100279_instax_mini_99_6-topaz
<
>
Foto: Fujifilm

 

Inte för selfies

Med Instax Mini 99 har även en funktion tagits bort: selfiespegeln. Detta förklaras med att det ger en mer strömlinjeformad look, men vissa kommer definitivt att sakna funktionen.

Som en analog kamera exponerar Instax Mini 99 filmen direkt, till skillnad från digitala Instax-kameror, som tar en bild med en digital sensor och sedan skriver ut bilden med en inbyggd Instax-skrivare. Detta är avsett att ge Mini 99-bilderna ett mer naturligt och ”filmliknande” utseende.

fujifilm_instax_mini_99_1-topaz
Foto: Fujifilm

Fujifilm Instax Mini 99: Tillgänglighet och pris

Kameran är tillgänglig för förbeställning nu och förväntas finnas i lager i början av april. Priset är 2 490 kronor. En kassett med 20 färgbilder kostar cirka 200 kronor.

Mer info: fujifilm.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Flexibel monopod

Panasonic uppgraderar Lumix S5IIX

Flyg drönare med sticka och glasögon

Ljusstarkt och lätt 50 mm

Superzoom som klarar allt

Nya versioner av en av våra favoriter

Världens coolaste analoga snabbkamera?

Nikon Z9 får nya funktioner

Seriös fotoutrustning från Leica

Gammalt filmformat får en renässans

Avslöjar nytt zoomobjektiv

Extremt på alla sätt

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen