Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nikon Z9 med omfattande uppdateringar

Gratis uppdatering tillgänglig nu.

Av / 2024-03-13 - 15:28
Nikon Z9 med omfattande uppdateringar

Nikons fullformatskamera är en av de allra bästa kamerorna vi har testat. Små uppdateringar har gett den bättre funktionalitet, och nu släpps en större uppdatering för Nikon Z9 i firmware version 5.0.

Den förbättrar bland annat porträttfotograferingen med nya funktioner för hudutjämning och balansering av uttrycket i porträtt. Picture Control har uppdaterats med Rich Tone Portrait Picture Control för efterbehandling, medan Portrait Impression Balance och Skin Softening har lagts till som alternativ.

Om du använder en Profoto A10 blixtlampa kan man ställa in LED-lampan som fokusassistent. Man kan ställa in ansiktsprioriterad autofokus och centrera motivets ansikte på skärmen medan man bläddrar igenom bilder i uppspelningszoom.

Läs också En helt fantastisk kamera Nikon Z9 är den bästa proffskameran vi har testat. Det säger inte lite.

Nu kan man ställa in startdatum, tid och varaktighet för en inspelning innan man trycker på knappen, vilket sparar batterikraft. I High-Speed Frame Capture+ kan man nu ställa in seriebildstagning på en lägre hastighet [C15].

Ändringar har också gjorts i hur anpassade kontroller ställs in och visas. Nu kan man även fokusera manuellt med live view vid största bländaröppning.

Den fullständiga listan och nedladdningslänken finns på Nikons webbplats för uppdatering av firmware.

SnapBridge-appen har också uppdaterats. Man kan bland annat välja inställningar på kameran från sin mobiltelefon och till exempel lägga till en mjuk bakgrund till ofokuserade områden och göra rörelser suddiga. Funktionen Easy Shooting Setup ger användaren användbara tips för val av motiv och utsnitt, och man kan spara sina egna favoritinställningar som kan överföras till kamerans minnesbank.

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Flexibel monopod

Panasonic uppgraderar Lumix S5IIX

Flyg drönare med sticka och glasögon

Ljusstarkt och lätt 50 mm

Superzoom som klarar allt

Nya versioner av en av våra favoriter

Världens coolaste analoga snabbkamera?

Nikon Z9 får nya funktioner

Seriös fotoutrustning från Leica

Gammalt filmformat får en renässans

Avslöjar nytt zoomobjektiv

Extremt på alla sätt

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen