Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Sony a7r IV har uppdateras i smyg

Sony uppdaterar sina flaggskepp.
Sony a7r IV

Uppdateringen är så liten att vi nästan missade den i förra veckan. Då gjorde Sony en så kallad tyst uppdatering av a7r IV och a7r III som knappt har någon större betydelse för många fotografer men som gjorde oss nyfikna.

Pekskärmen på baksidan har förbättrats genom att upplösningen ökat från 1,44 till 2,36 Mp.

Skärmen har samma storlek på 7,6 cm men det sägs ingenting om en bättre pekfunktion, vilket är ett (av få) områden som Sonys kameror har legat lite efter konkurrenterna.

Sony a7r IV och a7r III ser likadana ut

Den enda synliga förändringen, förutom bättre upplösning, är att Sony-loggan har försvunnit från skärmens kant och kamerorna har fått ett A i slutet av modellnumret.

Den högre upplösningen drar lite mer ström, men batteritiden har bara förkortats med 10 exponeringar enligt CIPA-siffrorna.

Annons

Dessutom har kamerorna höjt USB-hastigheten till 5 GB.

Flaggskepp för proffsfotografer Klassens högsta upplösning gör Sonys flaggskepp till kameran som många vill ha – men inte alla behöver.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.