Sony a7r IV har uppdateras i smyg

Sony uppdaterar sina flaggskepp.
Sony a7r IV
forfatter

Uppdateringen är så liten att vi nästan missade den i förra veckan. Då gjorde Sony en så kallad tyst uppdatering av a7r IV och a7r III som knappt har någon större betydelse för många fotografer men som gjorde oss nyfikna.

Pekskärmen på baksidan har förbättrats genom att upplösningen ökat från 1,44 till 2,36 Mp.

Skärmen har samma storlek på 7,6 cm men det sägs ingenting om en bättre pekfunktion, vilket är ett (av få) områden som Sonys kameror har legat lite efter konkurrenterna.

Sony a7r IV och a7r III ser likadana ut

Den enda synliga förändringen, förutom bättre upplösning, är att Sony-loggan har försvunnit från skärmens kant och kamerorna har fått ett A i slutet av modellnumret.

Den högre upplösningen drar lite mer ström, men batteritiden har bara förkortats med 10 exponeringar enligt CIPA-siffrorna.

Annons

Dessutom har kamerorna höjt USB-hastigheten till 5 GB.

Läs också
Flaggskepp för proffsfotografer Klassens högsta upplösning gör Sonys flaggskepp till kameran som många vill ha – men inte alla behöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Annons
Annons

Läs också