TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

SmallRig MagicFIZ

SmallRig lanserar följande fokuskontroll för alla typer av kameror.

forfatter
Publicerad 2022-10-28 - 12:08

Videoproduktion kräver vanligtvis mycket utrustning runt kameran. Titta bara på en videoproduktion där det används stora kamerariggar, flera operatörer och videografer. I lite större skala än när du och jag filmar med vår mobil.

SmallRig MagicFIZ hör till den utrustning som många videografer behöver. Det är en enkel fokusrigg som kan monteras på allt från små till stora professionella kameror.

MagicFIZ följande fokussystem finns i tre nivåer, ett grundläggande kit, ett större med två motorer för fokuskontroll, och sedan finns det kompakta Handgrip kit. Som är fäst vid riggen på vänster eller höger sida, beroende på vad man föredrar.

SmallRig Magic Fiz Wireless Follow Focus 06 121395
SmallRig Magic Fiz Wireless Follow Focus. Foto: SmallRig

De andra två fokus-kitten gör detsamma, men Focus Two Motor-kit är mer avancerad med två motorer för att styra fokus och bländare eller zooma samtidigt.

121392 SmallRig Magic Fiz Wireless Follow Focus 5
SmallRig Magic Fiz Wireless Follow Focus. Foto: SmallRig

SmallRig kan styras med en fjärrkontroll som har en räckvidd på upp till 100 meter, och motorn, greppet och styrenheten har en skärm som gör det enklare att utföra inställningar och ger ett snabbt arbetsflöde, enligt SmallRig.

De tre versionerna av SmallRig Wireless Follow Focus är tillgängliga nu, med priser som börjar på 4 600 kr för Wireless Follow Focus Basic-kit, 6 100 kr för Wireless Follow Focus Handgrip-kit och 10 590 kr för Follow Focus Basic-kit.

WEB 121392 SmallRig Magic Fiz Wireless Follow Focus 9
SmallRig Magic Fiz Wireless Follow Focus. Foto Smallrig

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

lbpluss
Telezoom för Leica SL Relativt prisvärd zoom för naturfotografer.
lbpluss
Drönare for Reels-videor En liten detalj skiljer DJI Mini 3 från andra drönare.
lbpluss
Det här objektivet ger tvättäkta biofilm Hur får Hollywoodfilmer sitt dramatiska och filmiska utseende? Svaret är anamorfiska objektiv. Det här från Sirui har dessutom många råd med.
lbpluss
Briljant videokamera för proffs Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 är en sagolik kamera för seriösa filmskapare. Men är den inte lite för lik sin storebror – även prismässigt?
Följ Ljud & Bild