Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

SIGMA 20mm F2 DG DN

Det här objektivet tror vi på, kolla om det passar din kamera!

Skrivet av / 2022-02-12 - 10:08
SIGMA 20mm F2 DG DN

Efter att ha testat Sigma fp L, den excentriska spegellösa kameran som inte är som andra, fick jag tillbaka känslan för Sigmas optik. Den är bättre byggd än många andra, har riktigt bra optiska prestanda och är dessutom inte löjligt dyr.

Därför tror jag starkt på nya 20mm F2 DG DN, som är anpassad för Sonys fullformatkameror med E-fattning samt Leica och Panasonics fullformatkameror med L- fattning.

Läs också Den allra minsta fullformatkameran Sigma fp L kan ge dig de skarpaste bilderna du någonsin har sett. Men det är ändå inte säkert att den är rätt kamera för dig.

20 mm brännvidd är väldigt brett och det kompakta objektivet med f2 i ljusstyrka bör vara perfekt till landskaps- och astrofotografering. Bland mycket annat.

SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary Kim Jenssen 2
SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary Kim Jenssen

Det är kompakt och lätt, bara 72,4 mm långt och 370 g tungt, och passar därför även för gatufoto, för de som behöver en ordentlig vidvinkel.

SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary Aya Iwasaki 2
SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary Aya Iwasaki

Optiken har Sigmas Super Multi-Layer Coating och Nano Porous Coating (NPC), som dämpar reflexer och ghosting (skuggbilder). Hela konstruktionen är gjord av metall.

På insidan finns tre asfäriska linselement, ett SLD-element och ett FLD-element som förhindrar felbrytning och aberration så att skärpan är jämn hela vägen ut i hörnen av bilden.

SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary Adam Klingeteg 1
SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary Adam Klingeteg

Sigma-objektivet kostar 8 000 kronor.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Kompakt fullformatskamera för 4K-video

Nu får du bättre makrobilder

Telezoom för Leica SL

Ljusstarkt porträttobjektiv för Fujifilm

Kompakt och ljusstark 50 millimeter

Summicron-objektiv med bländare 2 för Leica SL

Rulla till toppen