TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Sigma 18–50mm F2.8 DC DN för Fujifilm

Ljusstark och prisvärd normalzoom.

forfatter
Publicerad 2022-11-15 - 11:03

Utbudet på optik till Fujifilm-kameror är inte exakt litet. Det finns objektiv till Fujifilm i praktiskt taget varje brännvidd. Vill du ha en ljusstark vidvinkel för astrofotografi? Titta på en XF 16mm f1.4. Porträttobjektiv? Fuji själva gör fem stycken. Ljusstark tele för sport? Check.

Och så kan man kan hålla på.

Det finns också normalzoom för Fujifilm. Tre stycken, med XF 16–55 f2.8 som flaggskeppet bland dem. Nu kan man lägga till ännu en, nämligen Sigma 18-50mm F2.8 DC DN. Som de som är snabba på huvudräkning för länge sedan har räknat ut motsvarar en 27-75mm zoom. Om man tänker klassiskt 35-format.

Foto: Sigma

Sigma-zoomen är betydligt mindre, lättare och framför allt billigare än XF 16–55 f2.8. Faktiskt är den i storlek som Fujifilms XF 18–55 f2.8–4.0.

Zoomen väger blygsamma 285 gram och har en närgräns på 12,1 cm och är vädertålig. Den är också anpassad till Fujis fokusalgoritmer och kommunicerar med kamerorna på samma sätt som Fujis egna objektiv. Bland annat får man upp objektivprofilen och möjligheten till objektivkorrigering i mjukvaran när man redigerar bilder tagna med Sigma-zoomen.

Foto: Sigma

Objektivet, som också finns med fattning för Sony FE och Panasonic L, kostar 6 000 kronor och kommer att finnas tillgängligt i december.

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

Årets bästa kameror 2022-2023

Innan du väljer en ny kamera

För att kunna hitta rätt kamera måste du först definiera vad den ska användas till mest.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

lbpluss
Telezoom för Leica SL Relativt prisvärd zoom för naturfotografer.
lbpluss
Drönare for Reels-videor En liten detalj skiljer DJI Mini 3 från andra drönare.
lbpluss
Det här objektivet ger tvättäkta biofilm Hur får Hollywoodfilmer sitt dramatiska och filmiska utseende? Svaret är anamorfiska objektiv. Det här från Sirui har dessutom många råd med.
lbpluss
Briljant videokamera för proffs Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 är en sagolik kamera för seriösa filmskapare. Men är den inte lite för lik sin storebror – även prismässigt?
Följ Ljud & Bild