TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Photokina 06: Samsung med bildstabilisator i GX-10

Spegelreflexkameran bygger på en Pentax-kamera, men har dessutom inbyggd bildstabilisator.

forfatter
Publicerad 2006-09-28 - 08:56

Den nya kameran – som kommer ut på marknaden under hösten och som kommer att kosta drygt 10 000 kronor med normalzoom – har en 10-megapixelsensor och ett förstärkt kamerahus som ska tåla damm, sand och fukt. Även om GX-10 inte är någon professionell kamera, trots specifikationerna, är den något av de mest gedigna som finns på marknaden just nu. Konkurrenterna (bortsett från Pentax) har ingenting för samma pengar som kommer i närheten av det fina kvalitetsintrycket. Den integrerade bildstabilisatorn reagerar inte bara på horisontella och vertikala rörelser, utan även på diagonala. Kamerahuset väger 710 gram och är kompatibelt med all optik som har Pentax särskilda K-bajonett, men Samsung har dessutom egen optik från Schneider-Kreuznach. Det finns även blixtar och andra tillbehör till GX-10.www.focustrading.se .

Marius


Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nya Canon-kameror till semestern Två nya kompakta systemkameror och två nya zoomobjektiv.
Ljusstark supervidvinkel 18 mm brännvidd gör att Panasonic Leica-objektivet fångar ännu mer av motivet.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend