TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Panasonic Lumix S 24mm f1.8

Vädertätad 24 mm för landskaps- och gatufoto.

forfatter
Publicerad 2021-09-01 - 09:00

Den fjärde i raden är klar. Panasonic Lumix S 24 mm f1.8 är det senaste av sammanlagt fyra kompakta objektiv med en fast brännvidd. Och bra ljusstyrka: alla de fyra Lumix S-objektiven – 85 mm, 50 mm, 35 mm och nya 24 mm – har f1,8. De väger nästan lika mycket och har samma i diameter och längd.

Med nya Lumix S 24 mm f1.8 täcker de fyra objektiven de vanligaste brännvidderna, från landskap till porträtt. Och inte nog med det: Panasonic planerar också en ännu bredare vidvinkel än 24 mm, med samma fina ljusstyrka.

De avslöjar också att en vidvinkelzoom med bra ljusstyrka är under utveckling, men än så länge är brännviddsområdet och andra data inte kända.

Nya Panasonic Lumix S 24 mm f1.8 är alltså lika stort som de tre andra objektiven i samma serie, och vädertåligt och frostsäkert. Det 82 mm långt och 73,6 mm brett och använder 67 mm-filter. Vikten anges till 310 gram.

Panasonic säger att 24:an är väl lämpad för video och att fokusandning har eliminerats. Autofokus görs med tysta linjära motorer och inuti ser en konstruktion med tre asfäriska linselement och rundade bländarlameller till att bilderna får bra skärpa med lite förvrängning och felbrytning, samt mjuka bakgrunder (bokeh).

Panasonic Lumix S 24 mm f1.8 kostar 11 000 kronor.

Läs också Lätt och skarpt 85 mm till Panasonics fullformat Panasonics första porträttobjektiv för fullformat är en fullträff med bra skärpa och noll förvrängning.
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Den råaste sportkameran Fujifilm X-H2S är kameran man ska ha när skarpa actionbilder krävs.
Oförskämt läcker kamerablixt Låt dig inte luras av 50-talsdesignen.
Sony lanserar mikrofon för vlogging Minimikrofon för Sony-kameror.
Kompakt och lätt 24 makro och 15–30 mm zoom från Canon Prisvärd optik för Canons spegellösa fullformatskameror.
Det lilla ögat i himlen DJI:s minsta kameradrönare är så liten att den kan flyga var som helst – och är ändå tillräckligt avancerad för att ge ett proffsigt resultat.
Capture One Mobile redo för iPad Nu kan du redigera foton som ett proffs på din iPad.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend