TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Panasonic Leica DG 9 mm F1.7

18 mm brännvidd gör att Panasonic Leica-objektivet fångar ännu mer av motivet.

forfatter
Publicerad 2022-05-18 - 15:39

Det är så litet och lätt att det nästan är otroligt att Panasonic lyckats göra det så brett och samtidigt så ljusstarkt. Panasonic Leica DG 9 mm F1.7 motsvarar 18 mm vidvinkel – 100 grader – och är anpassat för Micro Four Thirds-kameror från Panasonic och Olympus. Det pyttelilla objektivet har så många som 12 linselement på insidan, 240 fps autofokus och sju bländarlameller.

Bland glaselementen i nio grupper finns två asfäriska glas, två ED-element och ett så kallat Ultra High Refractive Index-element (UHR).

GH6 H X09 top K
GH6 med Panasonic Leica DG 9 mm F1.7

Objektivet har en närgräns på 9,5 cm (0,25x förstoring) och två fokuslägen för manuell fokus: linjär och inte linjär, där det senare fokuserar snabbare om man vrider på fokusringen snabbare.

Måtten är blygsamma 52 mm i längd, och diametern är 61 mm medan filterfattningen är 55 mm. Vikten är låga 130 g och priset 5 500 kronor.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

En mycket speciell zoom Sonys nya normalzoom är ovanlig.
Råaste zoomen vi sett 10x ultra-telezoom för fullformat.
Lumix S5II och S5IIX: Kompakta fullformatskameror vi suktar efter Panasonics kompakta fullformatskamera Lumix S5II kan äntligen filma med fasbaserad autofokus. S5IIX ger fler häftiga videofunktioner.
Guide till analoga filmkameror Att fotografera analogt har blivit enormt populärt. Här är kamerorna vi rekommenderar.
Så kommer du igång med analog fotografering Vi förklarar allt grundläggande på ett enkelt sätt.
Följ Ljud & Bild