Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

OM System LS-P5 spelar in ljud med 24 bitar och 96 kHz

Olympus heter numera OM System och lanserar en 24-bitars ljudinspelare för kameror.

Skrivet av / 2022-08-24 - 09:42
OM System LS-P5 spelar in ljud med 24 bitar och 96 kHz

Alla som provat vet att de inbyggda mikrofonerna på kameran har sina uppenbara begränsningar. En separat mikrofon är alltid bättre – eller en separat inspelare, om man vill ha bättre kontroll över ljudet.

Olympus har haft många sådana och nu när de heter OM Systems fortsätter de med modellerna som stöder högupplöst ljud. Nya LS-P5 heter visserligen OM System, men har egenskaper vi känner igen från Olympus inspelare.

Till exempel inspelning med 24 bitar och 96 kHz, från tre mikrofoner som klarar upp till 125 dB ljudtryck och har 21 inspelningsmönster.

Fotografen kan använda Bluetooth-hörlurar som monitor och styra inspelaren med en app i mobiltelefonen. Inspelningarna görs i PCM, alltså samma format som CD-skivor, och går att lagra som FLAC eller 320 kbit/s MP3-filer i 16 GB internminne eller på ett micro SDXC-minneskort.

Det uppladdningsbara batteriet ska hålla i 37 timmars inspelning. LS-P5 kan även användas handhållen.

OM System LS-P5 finns redan i butik och kostar 2 300 kronor.

895d91de 53f0 4983 ac5b f1cc696a5b83
LS-P5. Foto: OM System

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen