TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Olympus M.Zuiko Digital ED 8-25mm F4 Pro

Kompakt zoom för resor, landskap och mycket annat.

Kompakta 8-25 mm F4 Pro är det senaste tillskottet till Olympus fina serie objektiv av professionell kvalitet. Den nya vidvinkelzoomen täcker motsvarande 16-50 mm i 35-fullformat och är både vädertät och gediget byggt.

Vikten är bara 411 gram och längden är strax under 9 cm.

Zoomen har DSA-element på insidan (Dual Super Aspherical) som dämpar kromatisk aberration och komafel, och Olympus Zero-linsbeläggning ska förhindra ströljus och ghosting.

Det finns också en fokusring med clutch, så att fotografen snabbt kan gå från autofokus till manuell fokus. Närgränsen är 23 cm.

Zoomen släpps i juli och kostar 10 500 kronor.

 

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.