Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

No Time To Die: Se bilderna och trailern

Leica Q2 007 Edition användes under inspelningen av Bond-filmen ”No Time To Die”.

Nu kan du äga samma kamera som Daniel Craig använde i No Time To Die. På riktigt!

Craig tog lite bilder ”behind the scenes” med en Leica Q2, som nu går att köpa i en specialversion som heter Q2 007 Edition.

Rent tekniskt är den identisk med en vanlig Q2, men den här versionen – som bara tillverkas i 250 exemplar – levereras i en exklusiv väska. Förutom kameran innehåller den ett motljusskydd, en specialtillverkad rem, ett handgrepp, ett batteri och ett exklusivt linsskydd format som insidan av en pistolpipa, precis som den man ser i början av varje James Bond-film.

Kameran skiljer sig från en vanlig Q2 genom att den är klädd i grönt konstläder från samma företag som gör väskan och remmen, Globe-Trotter. Om man tittar efter noga ser man dessutom 007-loggan ovanpå kameran, så det är ingen tvekan om detta är James Bonds kamera.

Annons
Leica Q2 Om bara det bästa är bra nog så kan det vara en Leica Q2.

 

 

Leica fanns med under inspelningen av No Time To Die och kameran användes för stillbilder.

Leica har samarbetat med Michael G. Wilson, som har kurerat ett exklusivt urval av 25 svartvita bilder från inspelningen. Bilderna är tagna av Michael G. Wilson, Daniel Craig samt Nicola Dove och Greg Williams.

Annons
Leica-NTTD-BehindTheScenes-02-CGreg-Williams-989x659 Leica-NTTD-BehindTheScenes-OnSet-01-CNicola-Dove-989x659 Leica-NTTD-BehindTheScenes-OnSet-02-CNicola-Dove-989x659 Leica-NTTD-BehindTheScenes-03-CNicola-Dove-989x659
<
>

 

007 Edition kostar cirka 80 000 kronor när den kommer till utvalda butiker.

 

 

Q2_007_back_RGB-989x620 Q2_007_front_RGB-989x764 Q2_007_Koffer_hochkant_2D_RGB-989x1349
<
>

 

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

1 Comment

  1. Jan

    2021-09-13 at 17:40

    Gillar dessa korta nyheter som gör att jag är välinformerad om de områden som är intressanta för mig.
    Uppskattar det väldigt mycket.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.