TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nikon NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Nikon-objektivet är kompakt och lätt för att vara ett 400 mm/f2,8 – men det kostar!

forfatter
Publicerad 2022-01-20 - 10:23

Nikons nya Z 400mm f/2.8 TC VR S är inte precis något du bara sticker in i fotobutiken och köper alldeles innan du åker till Gran Canaria. Det är inget reseobjektiv alls utan ett maxat 400 mm med bra ljusstyrka, gjort för Nikons fotografer som jagar vilda djur i naturen eller sitter ringside på en sportarena.

Skarpa ögon har redan noterat att 400:an har inbyggd 5,5-stegs bildstabilisering (VR), och en 1,4x telekonverter (TC) inbyggt. Det ökar brännvidden till 560 mm och då kommer man ännu närmare – utan att riskera att bli lejonmat.

400 2.8 TC teleconswitch
Foto: Nikon

Objektivet är gjort för Nikons Z-modeller, kanske främst Z9 som är seriens professionella kamera. Det har ny teknik i form av Nikons nya fokusmotor Silky Swift Voice Coil Motor (VCM) med optisk ABS-kod, som enligt Nikon är snabbare, tystare och bättre på fokusspårning.

Z9 400 2.8 TC front34l
Foto: Nikon

Detta är också det första Z-objektivet som har Nikons nya mesoamorf-beläggning, en ny linsbeläggning som Nikon hävdar är ännu bättre än tidigare varianter med nanopartiklar och som dämpar reflexer bättre än någonsin.

400-objektivet är utrustad med Nikons ED-, Super ED- och SR-glaselement och är förseglat så att det tål dåligt väder.

C PL460 989x1331 1 400 2.8 TC angle2 989x411 1
<
>
Foto: Nikon

I USA är priset 14 000 dollar. Så vi får se vad det svenska priset blir när det teleobjektivet kommer till Sverige längre fram i vår. Vi har fått indikationer på någonstans kring 165 000 kronor.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ljusstark supervidvinkel 18 mm brännvidd gör att Panasonic Leica-objektivet fångar ännu mer av motivet.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Leica släpper svart Summicron 28mm f2 Kommer endast i få exemplar – med en förbättring man måste titta noga efter.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend