TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Nikon D800 har 36 megapixlar!

D800 är kanske den grymmaste kameran på länge. 36 Mp på en fullformatsensor och bra videofilmning gör den helt komplett.

forfatter
Publicerad 2012-02-11 - 13:14

Med fullformat menas att den nya CMOS-sensorn i D800 har alla pixlarna fördelade på en yta som är lika stor som traditionell 135-film. Alltså 24 x 36 mm. Pixeltätheten är på samma nivå som i Nikon D7000 (fast där på en mindre sensor i APS-C-format) vilket lär betyda ungefär samma mängd brus. Alltså inte mycket alls. Och i en extrem upplösning.


Nikon-kameran har nästan lika hög upplösning som mellanformatkameror och filmar även HD-video i 1080p-upplösning, med 30, 25 eller 24 bilder i sekunden och en datahastighet på 24 Mbit/s. Ur HDMI-utgången kommer alltså okomprimerad HD-video. Ljudet spelas i stereo och 48 kHz PCM-format, vilket faktiskt är snäppet bättre än CD-kvalitet.


I specifikationen läser vi 51-punkters autofokus med 15 korssensorer och en känslighet som når ner till –2 EV (exponeringsvärde), 14-bitars råfiler med 12-kanals avläsning, ISO 100–6400 som kan utökas till 50–25600, 3,2-tums skärm med 921 000 bildpunkter samt 91 000-segments RGB-ljusmätare.

D800 släpps 22 mars och priset är 25 800 kronor för enbart kamerahuset.

nikon.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Spela in 4K-innehåll med Nikon Z30 Vloggare och innehållsleverantörer har fått ett nytt verktyg.
Ny kamera till semestern? Kolla in vår topp 10-lista. En bra kamera ger dig bättre bilder, ta med en av dessa på årets semester.
Nya stabilisatorer från DJI DJI RS 3 Pro är anpassad för systemkameror.
Fickskrivare för sommarfoton Skapa dina egna foton direkt från appen och skriv ut.
Exklusiv analog Leica Om du älskar analog fotografering kan Leica M-A Titan vara något för dig.
Snart kommer Lumix GH6 att bli ännu bättre Med en ny firmwareuppdatering kan Lumix GH6 skicka video av ännu högre kvalitet till den externa inspelaren.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend