Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Leica M10-P Ghost Edition

Visst kostar Leica, men någon måtta får det väl ändå vara.

Av / 2019-12-13 - 11:27
Leica M10-P Ghost Edition

Vi älskar Leica. De gör helt fantastiska kameror. Och ja, de är dyra, men vi tycker att de är värda pengarna. Det finns till exempel ingenting som går upp mot en Leica Q2, eller känslan av fokusringen på en Leica M.

Den senare modellen har kommit i flera specialversioner, som snabbt blivit samlarobjekt hos fansen – och det kommer säkert den här också att bli.

Leica M10-P Ghost Edition för Hodinkee är inget annat än en snövit version av M10-P, som vi testade för inte så länge sedan.

Kameran säljs med en Summilux-M 35mm f1.4 ASPH och en grå rem, och som man ser på bilderna är den vit och grå (jubel i bakgrunden). Den görs bara i 250 exemplar och priset hamnar i trakterna av 175 000 kronor!

På insidan är den en helt vanlig M10-P, så om du väljer en svart med Summilux-M 35mm f1.4 ASPH sparar du drygt 40 000 kr.

Fast då missar du förstås en Leica som förknippas med Hodinkee.

Har du inte hört talas om Hodinkee? Då är du knappast intresserad av mekaniska armbandsur. Amerikanska Hodinkee grundades av Benjamin Clymer 2008 och har gått från att vara liten webbplats för särskilt intresserade till en mycket stor webbplats för särskilt intresserade.

Hodinkee har gått från online-journalistik till ett bok- och tidningspublicerande företag, med egen nätbutik som säljer klockor och tillbehör. Och nu alltså även Leica.

Men vänta lite …

I all tysthet har Leica också släppt en Summilux-M 90 mm f/1,5 ASPH till just Leica M-systemet. Det ljusstarka porträttobjektivet är som vanligt byggt med tyskt hantverkskvalitet och kostar därefter.

135 000 kronor, närmare bestämt. Fast då förväntar vi oss också att det ska vara bäst i klassen.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Nikon Z9 får nya funktioner

Seriös fotoutrustning från Leica

Gammalt filmformat får en renässans

Avslöjar nytt zoomobjektiv

Extremt på alla sätt

Kan bli omöjlig att få tag på

Liten, lätt och ljusstark

Kompakt superzoom för fullformat

Får efterlängtade uppdateringar

Liten kameraväska med gott om utrymme

Snabbare och mer användbart flaggskepp

Kompakt 100 Mp kamera från Hasselblad

0
Rulla till toppen