Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Leica D-Lux 7 Street Kit

Nytt kamerakit med bra pris och många tillbehör.

Lilla Leica D-Lux 7 är en ofta bortglömd juvel. Kameran som har en praktisk 24–75 mm-zoom i ett kompakt och allsidigt format ger mycket högre bildkvalitet än vanliga kompaktkameror.

Detta beror delvis på att kameran har en mycket större bildsensor i 4/3-format (Micro Four Thirds) som fångar mer ljus.

D-Lux-7_black_OFF_TOP_RGB-989x560 D-Lux-7_black_FRONT_RGB-989x607 D-Lux-7_black_BACK_RGB-989x601
<
>
Foto: Leica

Nu släpper Leica D-Lux 7 i en Street Kit-version, där det ingår praktiska tillbehör.

Man får ett praktiskt handtag som skruvas fast i stativfästet på undersidan, en svart handledsrem, ett extra batteri och ett fiffigt, automatiskt linsskydd som öppnas och stängs när man sätter på och stänger av kameran.

 

Annons
Leica D-Lux 7 Street Kit

Foto: Leica

D-Lux 7 är utrustad med en pekskärm, Bluetooth och Wifi, manuell kontroll över bländare och slutartid samt en elektronisk sökare med 2,8 Mp och diopterjustering. Det går snabbt att växla mellan bildformat från widescreen till instagramvänligt 1:1-format med en liten omkopplare på zoomobjektivet.

Även om D-Lux 7 säljs som ett Street Kit kan den naturligtvis användas för mycket mer än gatufotografering. Den behändiga storleken gör den perfekt som resekamera – eller till vad som helst, egentligen.

D-Lux 7 Street Ki: Pris och tillgänglighet

D-Lux 7 Street Kit kostar 15 000 kronor och finns redan i butik.

Leica D-Lux 7 Street Kit

Foto: Leica

Annons

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.