TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Leica D-Lux 7 Street Kit

Nytt kamerakit med bra pris och många tillbehör.

Lilla Leica D-Lux 7 är en ofta bortglömd juvel. Kameran som har en praktisk 24–75 mm-zoom i ett kompakt och allsidigt format ger mycket högre bildkvalitet än vanliga kompaktkameror.

Detta beror delvis på att kameran har en mycket större bildsensor i 4/3-format (Micro Four Thirds) som fångar mer ljus.

D-Lux-7_black_OFF_TOP_RGB-989x560 D-Lux-7_black_FRONT_RGB-989x607 D-Lux-7_black_BACK_RGB-989x601
<
>
Foto: Leica

Nu släpper Leica D-Lux 7 i en Street Kit-version, där det ingår praktiska tillbehör.

Man får ett praktiskt handtag som skruvas fast i stativfästet på undersidan, en svart handledsrem, ett extra batteri och ett fiffigt, automatiskt linsskydd som öppnas och stängs när man sätter på och stänger av kameran.

 

Leica D-Lux 7 Street Kit
Foto: Leica

D-Lux 7 är utrustad med en pekskärm, Bluetooth och Wifi, manuell kontroll över bländare och slutartid samt en elektronisk sökare med 2,8 Mp och diopterjustering. Det går snabbt att växla mellan bildformat från widescreen till instagramvänligt 1:1-format med en liten omkopplare på zoomobjektivet.

Även om D-Lux 7 säljs som ett Street Kit kan den naturligtvis användas för mycket mer än gatufotografering. Den behändiga storleken gör den perfekt som resekamera – eller till vad som helst, egentligen.

D-Lux 7 Street Ki: Pris och tillgänglighet

D-Lux 7 Street Kit kostar 15 000 kronor och finns redan i butik.

Leica D-Lux 7 Street Kit
Foto: Leica

 

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.