Nyhet

Ilford Sprite 35-II är en analog kamera

Billig entrébiljett till analog fotografering.
forfatter

En gång i tiden var engångskamerorna de enda som många använde för att ta bilder med. En sådan kunde man lyfta ner från ett stativ bredvid kassan på den lokala bensinstationen och när man hade plåtat färdigt skickade man in hela kameran för framkallning.

Slit-och-släng-kameror är inte särskilt miljövänliga, men Ilford Sprite 35-II löser problemet genom att den kan användas om och om igen.

Den tar vanlig 35-film, som går att köpa på många ställen – men inte på bensinstationer – och är lika enkel att använda som en engångskamera.

En 31 mm vidvinkel med ljusstyrka f9, med fast fokusavstånd och inga inställningar alls, ska göra det enkelt och kul att fotografera analogt. Inbyggd blixt finns också.

Ilford Sprite 35-II kostar lite drygt 500 kronor. Plus film.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.