TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

HD-videokamera för proffs

Canon släpper en grym HD-videokamera med sju objektiv och avslöjar en EOS-spegelreflex som filmar i 4K-upplösning!

forfatter
Publicerad 2011-11-08 - 09:40

Canons nya Cinema EOS C300 är ingen leksak. Utan att fullblodsvideokamera med 1080-HD-video som vänder sig för filmindustrin och yrkesfilmare.


Den finns i två versioner, en med bajonettinfattning för EOS-objektiv så att man kan sätta på objektiven till Canons EOS-stillbildskameror. Den andra versionen har så kallad PL-infattning, och pass
ar PL-proffsobjektiv. Till exempel det på bilden nedan.

EOS C300 har en nyutvecklad CMOS-bildsensor med 8,29 megapixlar och Super 35 mm-format. Man kan filma HD-video i full 1920 x 1080-upplöpsning (MPEG2 422HL-format). Och med en datahastighet av 50 Mbit/s. C300 stöder även färgsampling med 4:2:2-komprimering.


C300 släpps i januari, svenskt pris är inte satt ännu men enligt Canons pressmeddelande är prisindikationen 18 000 euro.

Ny EOS-spegelreflex med 4K-video


Canon har också avslöjat att de arbetar med en ny spegelreflexmodell som filmar i 4K-upplösning, alltså 4096 x 2160 – eller fyra gånger så hög upplösning som vanlig 1080-HD-video.

Kameran har en CMOS-sensor i APS-H-storlek med större yta än vanliga spegelreflexer. Den lagrar filerna i MJPEG-format och stöder 24 bildramar i sekunden.

Pris och tillgänglighet säger Canon ingenting om, men med tanke på specifikationerna är det inte mycket som tyder på att den befinner sig i de lägre prisklasserna.

Hur man ska titta på 4K-video är också en intressant fråga. Det finns nästan inga TV-skärmar som har en sådan upplösning. Canon bygger 4K-skärmar, men de går ännu så länge inte att köpa.

canon.se

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Leica släpper svart Summicron 28mm f2 Kommer endast i få exemplar – med en förbättring man måste titta noga efter.
GH6: Värsting-videokamera som även tar stillbilder GH5 har äntligen fått en ersättare. Panasonic Lumix GH6 är en maxad videokamera förklädd som stillbildskamera.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend