Nyhet

GP Batteries Recyko Charge 10

Recyko-batterierna från GP är de snabbaste du kan hitta.
GP Batteries Recyko Charge 10
forfatter

Så står man där med urladdade batterier, de sista man hade och butikerna har stängt. Då är det bara att packa ihop och gå hem. Om man inte har köpt de här, förstås

För när till och med IKEA slutar med vanliga alkaliska batterier ska vi också göra det. Uppladdningsbara batterier är mer miljövänliga. Laddningstiden är dock fortfarande ett problem för många. Men inte med de här, enligt GP Batteries.

De fyra AA-batterierna säljs med en laddare som fyller 1700 mAh-batterierna med 90 procents kapacitet på bara 10 minuter. Då börjar det likna något. Sedan är man beredd för en ny omgång med till exempel en fotoblixt som fungerar igen, eller något annat som går på AA-batterier.

Laddaren som ingår i paketet heter Recycko Charge 10 och kan givetvis ladda andra uppladdningsbara batterier också. Den har en liten fläkt som ger kyla under tiden laddningen pågår.

Laddaren med fyra batterier kostar 699 kronor.

Men för den som inte klarar sig med 1700 mAh – eller bara fyra batterier – finns det ett annat alternativ.

GP Batteries D861 innehåller åtta uppladdningsbara batterier med 2000 mAh-kapacitet samt en laddare med plats för alla åtta. Den laddar inte lika snabbt som Recycko Charge 10, men har man åtta batterier kan man alltid vara beredd med nästa uppsättning när den första tar slut.

Batterierna placeras i en hållare som kan laddas separat från en bärbar dator med USB-kontakt och hela paketet med åtta batterier kostar cirka 1 500 kronor.

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.