Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Fujifilm X100VI limited edition

Om du vill ha Fujifilm X100VI limited edition får du anstränga dig.

Av / 2024-02-26 - 15:33
Fujifilm X100VI limited edition

Fujifilms skamlöst vackra retrokamera är så populär att den har varit svår att få tag på. Väntelistorna har varit långa, och den nya upplagan som lanserades i Tokyo förra veckan ser ut att bli den absolut mest populära hittills.

Kort efter att X100VI lanserades tillkännagav Fujifilm ett rekordstort antal beställningar av den nya kameran, som har ett 40MP bildchip, bildstabilisator, 6.2K video och avancerad autofokus.

”Vi har aldrig sett en så stor förbeställning, någonsin, för någon kamera”, säger Andreas Bengtsson från Fujifilm Nordic till Ljud & Bild.

Andreas Bengtsson, Nordic Sales Manager på Fujifilm Nordic. Foto: Lasse Svendsen
Läs också Får efterlängtade uppdateringar Fujifilms populära kamera blir bättre där det betyder mest.

Produktionen av kameran har flyttats till Fujifilms fabriker i Kina och produktionskapaciteten har fördubblats till 15 000 kameror i månaden, enligt Nikkei i Japan.

Fujifilm X100VI limited edition

En limited edition av X100VI kommer att tillverkas i 1934 exemplar för att markera Fujifilms 90-årsjubileum 2024. Den kan bli ännu svårare, om inte omöjlig, att få tag på.

Foto: Fujifilm

Det är osannolikt att du hittar X100VI limited edition på hyllorna i din lokala fotoaffär. Det är inte ens säkert att de kommer att kunna få tag på en, om du skulle vara intresserad.

De få exemplaren kommer att fördelas på de olika marknaderna, och stora marknader som Japan och USA kommer förmodligen att få fler exemplar än Norden. Men det kanske inte är omöjligt.

Foto: FujifilmKameran, som har Fujifilms första logotyp ingraverad på kamerans ovansida och på objektivlocket, levereras i en specialanpassad låda som innehåller en tvinnad tygrem, kort med historiska bilder och en soft release-slutare som skruvas fast i en avtryckarknapp av titan. Serienumret är ingraverat på kanten av blixtskon, som på bilden ovan.

Foto: Fujifilm

Om man kan övertala fotoaffären att hänga på luren till Fujifilm tills de lyckas få tag på en X100VI limited edition, blir man alltså en av 1934 lyckliga personer som kan hänga kameran runt halsen.

Priset? Räkna med att den kostar 5 000 kronor mer än den vanliga Fujifilm X100VI, som vi redan i stort sett har testat färdigt. Du kan läsa det testet på vår webbplats snart.

Foto: Fujifilm
Läs också FujiFilm FinePix X100 En del kameror faller man för direkt, utan att ens ha tittat på bilderna. X100 är en sådan kamera. Men kärlek vid första ögonkastet har en förmåga att dölja negativa sidor.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Flexibel monopod

Panasonic uppgraderar Lumix S5IIX

Flyg drönare med sticka och glasögon

Ljusstarkt och lätt 50 mm

Superzoom som klarar allt

Nya versioner av en av våra favoriter

Världens coolaste analoga snabbkamera?

Nikon Z9 får nya funktioner

Seriös fotoutrustning från Leica

Gammalt filmformat får en renässans

Avslöjar nytt zoomobjektiv

Extremt på alla sätt

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen